lauantai 12. tammikuuta 2019

Veela 9 kk

Olen Veelan suhteen tosi innoissani tulevasta. Se on monella tapaa lupaava koira ja uskallan odottaa siltä paljon etenkin agilityn osalta. Agilitykoiraksi minä sen hankin ja toistaiseksi näyttää hyvältä. Tokon ja rallyn osalta sen kanssa joutuu tekemään paljon enemmän työtä, kuin Riian kanssa ikinä, mutta agilityssä pienestä "tuhmuudesta" ja ennen kaikkea Veelan elämänasenteesta tulee olemaan paljon hyötyä. Veelan asenne on lyhyesti ja ytimekkäästi TÄYSIÄ JA HETI! Se tekee nimittäin kaiken täysiä ja tahtoo kaiken heti. Uskon, että agilityssä se tulee palkkautumaan jo ihan vain siitä, että saa juosta, kuten toki useimmat koirat. 


Veelan kanssa haastavinta tulee olemaan ehkä se, ettei se todellakaan mieti. Ja jo nyt on havaittavissa sen herkkyys lukea mun rintamasuuntaa. Jos jonnekin päin osoitan, niin sinne se painaa, tietenkin TÄYSIÄ ja siinä vaiheessa on turha enää sanoa mitään. Se meni jo. Sitä ei todellakaan tule saamaan kääntymään viime hetkellä, kun huutaa sen nimeä, vaan sen kanssa joudun oikeasti ennakoimaan ohjauksia. Siltä ainakin tällä hetkellä vaikuttaa. 

Veela on kotimittauksella 33,5 - 34 cm, mikä sekin enteilee hyvää. Minä todella toivon, että se jää minikokoiseksi. Ja eihän se toki enää kasva, mutta jos jotenkin epäonnisesti sen joku mittaakin mediksi... Aion kuitenkin ehdottomasti ajaa siltä kaikki karvat pois, kun mittaustilaisuus koittaa. Ihan vain varmuuden vuoksi. Sen kaulus on nimittäin extramuhkea ja ulottuu sään päällekin.


Veelalle on tavoitteena rakentaa juoksarikontaktit ja tarkoitus olisi, ettei se pääse puomille ollenkaan, ennen kuin se tietää, että mattoon pitää osua. Tällä tavalla sille ei, toivottavasti, pääse rakentumaan mielikuvaa puomilta loikkimiseen ollenkaan. A on aika varma este ilman opettamista Riiallekin. Siinä osumavarmuus on ehkä 80/20. Eli tarpeeksi hyvä. Toki siihenkin mattoa voi soveltaa ja varmasti sen tulen tekemäänkin, mutta ehkei A:ta ole niinkään tarpeen hinkata, kuin puomia. 

Veelan kanssa treenit jatkuu sekä Lagun pentukurssilla, että Fiiliksellä ratakurssilla. Olen tosi innoissani siitä, että saatiin treeniasia näin hyvin järjestymään, seuran vaihdosta huolimatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti