lauantai 12. tammikuuta 2019

Joulukuun treenit

Joulukuun treenit kootusti:

12.12.
Juoksaritreenit: Pääsimme vihdoin maton kanssa puomille ja harjoittelimme maton olemassaolon tiedostamista myös puomin päällä ollessa. Osumatarkkuus oli vielä aika 50/50, ylhäältä asti tultaessa, mutta koko ajan parani. Ehkä se siitä.

Riian treenit: Etenemisharjoittelua ja tutustumista ensi viikon "kisarataan." Hienoa etenemistä, eikä mitään suuria ongelmia. Riia ei hallinnut vippausta (testasin) joten harjoittelimme sitä. Niisto-sokkarilla sen sai kuitenkin taipumaan siihen kohtaan, missä vippausta olin käyttänyt, joten saimme puhtaan radan toisella kierroksella kuitenkin. Pussi meni kaikkien odotusten vastaisesti aivan täydellisesti. Riia teki sen, kuin olisimme sitä aina tehneet, vaikka edellisestä kerrasta on VÄHINTÄÄN puoli vuotta, varmaan enemmänkin. Mutta ihana yllätys. Toki sairasloman jälkeisellä korkealla viretilalla saattoi olla osuutta asiaan. 

Veelan treenit: Veelalla oli 14 esteen rata, jonka pääsimme alusta loppuun kolmessa osassa, eli pätkinä tehtiin pisintä, mitä Veelan kanssa on koskaan tehty. Onnistuin takaaleikkaamaan sen putkelle, minkä lisäksi huomasin, että se hakeutuu putkiin tosi hienosti. Hyppyesteille fokusointia pitää harjoitella vielä kovasti.

18.12. Veelan pentutreenit
Viimeinen kerta Veelan pentujen pohjataidot -kurssia. Treeneissä harjoiteltiin pakkovalssia, laukanvaihdoksia ja vippauksia sekä tarkistettiin pennun esteentarjoamisen taitoa. Veela tarjoaa todella hyvin jo esteitä ilman minkäänlaisia vihjeitä, joten koutsi kehoitti harjoittelemaan kovasti jo liike- ja äänihäiriönkin kanssa samaa hommaa. Pakkovalssi meni hyvin Veelan kanssa. Ei mitään ihmeellistä. Veela lukee hyvin ohjaavaa kättä. Vippaus oli vähän hankala ja sitä joudumme vielä harjoittelemaan. Veela helposti tarjoaa estettä suoraan edestä sen sijaan, että tulisi liikkeen mukana esteen "väärälle" puolelle. Laukanvaihtojen onnistuminen oli minulle suorastaan shokki. Teimme sellaisen harjoituksen, että siivekkeitä oli jonossa kolme kappaletta ja toisessa päässä jonoa koutsi piti pentua ja itse menin toiseen päähän. Sieltä piti kutsua pentu ja rintamasuuntaa vaihtamalla saada pentu vaihtamaan laukkaa niin, että se juoksisi siivekkeet pujotellen luokse. Jännä, miten se toimi jo noin pienellä pennulla!

19.12.
Juoksaritreenit:
Riia oli tänään jostain syystä puomilla aivan pihalla, eikä ottanut osumia ollenkaan. Jouduimme palaamaan takaisin maan tasalle harjoittelemaan. Koitimme nostaa kierroksia maassa ja saada sille samanlaisen viretilan, kuin sillä puomillakin on. Viretilan nostatus toimi ja saimme hyviä osumia mattoon maan tasalla. Tätä on siis jatkettava näin. Luultavasti vielä kymmeniä ja kymmeniä toistoja.

Riian treenit:
Meillä oli sama rata kuin viime viikolla ja nyt tällä kertaa kisanomaisesti. Teimme Riian kanssa puhtaan radan ekalla yrityksellä ja voitimme "treeniryhmän mestaruuden." Palkinnoksi saimme possulelun ja puruluita. Toiselle kierrokselle löytyi kuitenkin korjattavaa. Minun pitää esimerkiksi luottaa koiraan edelleen paljon enemmän eikä jäädä haaveilemaan/ihailemaan sen menoa radalle. Täytyy muistaa edetä ja luottaa.

Veelan treenit:
Veelan treeniryhmälläkin oli pikku kisat viimeisen varsinaisen treenikerran kunniaksi. Veela tuli ekalla kierroksella tasoihin toisen koiran kanssa ja ne "voittivat" molemmat. Toisen kierroksen tulosta en rehellisesti sanottuna edes muista, mutta eipä tuolla niin väliä olekaan. Veela teki oikein hienosti hommia pitkällä radalla - oliko esteitä noin 13 molemmilla radoilla. Se irtoaa jo aivan superisti putkeen ja toisen radan lopussa irtosi hienosti jo hypyillekin. Hyvä siitä tulee!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti