maanantai 30. heinäkuuta 2018

Koirat hoidossa


Ihan muutamalla sanalla on kerrottava tällaisesta uudesta kokemuksesta, nimittäin siitä, kun koirat  olivat koirahoitolassa. Meillä oli viime viikonloppuna semmoinen tilanne, että meillä oli häät, ja luonnollisesti kaikki meidän sukulaiset ja kaverit olivat meidän kanssamme juhlistamassa. Niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi joko ottaa koirat juhlapaikalle kärvistelemään helteeseen ja oleskelemaan yksin jonnekin aittarakennukseen tai sitten viedä ne hoitolaan. Päädyimme jälkimmäiseen.

Koirat viettivät yhden yön Jyväskylässä Doggies and Kitties -lemmikkihotellissa. Lemmikkihotellista sai valita koirille kolmesta lomavaihtoehdosta sopivimman. Vaihtoehdot olivat tavallinen loma, hemmotteluloma tai aktiiviloma. Koska hemmottelu- tai aktiiviloman valitsemisesta tuli hintaan vain 8 euroa lisämaksua, otimme koirille hemmotteluloman, eli ne saivat tavallista enemmän huomiota ja herkkuja. Mitään todistusaineistoahan meillä ei ole siitä, saivatko ne minkäänlaista erikoiskohtelua muihin koiriin verrattuna, mutta ajatus oli hyvä, etenkin vieraita arkailevalle Veelalle. 

Yhteensä koirien reilun vuorokauden loma tuli maksamaan 48 euroa, mikä on mielestäni melko edullinen, tosin en yhtään ole seurannut hoitoloiden hintatasoa ja sitä, oliko tuo muihin verrattuna kallis vai halpa. Koirilla oli oma huone, jossa ei ollut pääsyä ulos, mikä oli toisaalta harmi, mutta toisaalta ihan hyväkin asia: koiria sitten varmasti lenkitettiin ja vietiin ulos, kun eivät itse päässeet ulkoilemaan. Huone oli kooltaan kyllä tosi pieni, mutta en kyllä tosiaan yhtään tiedä, minkä kokoisia tarhoja hoitoloissa yleensä on. Koirien huoneet sijaitsivat ilmastoidussa rakennuksessa, jossa oli modernit ja siistit tilat. Koirien huoneissa ei myöskään ollut kaltereita tai verkkoa, vaan ovet olivat läpinäkyvät ja umpinaiset. Ehkä olisin kiuitenkin itse kaivannut huoneelta jotain vielä vähän enemmän: vaikkapa ikkunaa tai jotain. Nyt siellä oli kolme umpinaista seinää, läpinäkyvä oviseinä, peti ja kuppi. Huoneen koko oli ehkä neljä tai viisi neliötä, toki isompia huoneita oli tarjolla isommille koirille.


Tärkeintä minulle kuitenkin oli, että koirat olivat hengissä vielä haettaessa, eikä Veelakaan yhtään varonut tai väistänyt henkilökuntaa, kun hain koirat, vaan päinvastoin. Se meni häntä heiluen heidänkin luokseen ja heittäytyi maahan puremaan sormia. Vielä merkittävämpää oli kuitenkin se, että maksua hoitaessani huoneeseen tuli eräs paikan työntekijä ja Riia meni tätä vastaan, nuuhkaisi ja heilutti häntää. Riia ei juuri koskaan heiluta häntäänsä, joten se osoitti, että työntekijä oli mieluinen ja mukava tyyppi Riian mielestä. Koiria oli siis selvästi pidetty hyvin.

Nyt, kun meidän koirahoitolaneitsyys on mennyt, voisin kyllä helpostikin kuvitella vieväni koirat jonnekin vastaavaan paikkaan uudestaankin. Mukava olisi ehkä ollut kuulla vielä vähän enemmän siitä, miten koirilla oli mennyt, mutta siinä niiden vouhkottaessa en oikein jaksanut alkaa kyselemäänkään tarkemmin. Halusin vain ulos niiden kanssa. Kerran olen kuitenkin tätini koiraa ollut hakemassa eräästä toisesta hoitolasta hänen puolestaan ja silloin koiran mukaan sai yhden A4:n, jossa kerrottiin koiran ajasta hoitolassa sanallisesti ja toisen A4:n, johon oli tulostettu kuvia koiran vierailun ajalta. Se oli mielestäni hyvää palvelua ja ehkä sellaista olisin vielä toivonut itsekin tuolta saavani. Mutta hyvä näin. Pääasia, että koirat voivat hyvin ja me saimme juhlia rauhassa ja huoletta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti