tiistai 17. huhtikuuta 2018

Riia vuosilomalla

Joskus vuosi, tai ehkä kohta kaksi vuotta sitten istuin eläin-ja ihmisfysioterapeutin ja urheiluhierojan pitämällä luennolla koiran lihashuollosta erityisesti agilityn näkökulmasta. Tuo ammattilainen suositteli, että urheilukoiralle pidettäisiin vuoden aikana kaksi kertaa 2 - 3 viikon mittainen täysloma, jonka aikana koiran kanssa ei harrastettaisi (juuri) mitään. Tuolloin koiran mieli ja keho pääsisivät kunnolla lepäämään, stressitaso laskisi ja keho palautuisi. Minä tahdon, että Riia saa harrastaa ja nauttia harrastamisesta mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman täysillä, joten olen pyrkinyt pitämään tuosta "kaksi kertaa vuodessa 2 - 3 viikkoa kerralla" -vuosiloma-ajatuksesta kiinni. Tällä hetkellä Riia on vuoden ensimmäisen lomansa toisella viikolla. 

Ajoitin loman sopivasti agilityjaksojen väliin. Meidän aksatreenit on tauolla kolme viikkoa ja seuraavat kisat ovat vasta kuun viimeinen viikonloppu. Pikkuisen huijaan täyslomassa tulevana viikonloppuna, kun lähdemme koko viikonlopun mittaiselle tokovalmennukselle, mutta en koe sen olevan niin paha asia. Tokossa kun ei keho rasitu ollenkaan samalla tavalla, kuin aksassa. Toki se ei mieltä auta millään lailla rauhoittumaan, mutta tämä nyt on parasta lomaa, mitä tällä hetkellä pystyn tarjoamaan. Saa se sentään melkein kaksi viikkoa olla täysin vapaalla (kaiken kaikkiaan 10 päivää putkeen) ja viikonlopun jälkeenkin lomailu jatkuu vielä muutaman päivän.

Mitäs me sitten olemme nyt lomalla puuhailleet? Riia on viettänyt sen täysin kotona ja pääasiassa koivet kohti kattoa. Olemme kuitenkin lenkkeilleet paljon. Olemme tehneet pitkiä hihnalenkkejä ja eri pituisia vapaita lenkkejä. Lisäksi olemme harrastaneet sellaisia "mietiskelylenkkejä", joissa edetään juuri niin kovaa, kuin sillä hetkellä kumpaakin kiinnostaa. Eli sekä Riia että minä olemme vain kuljeskelleet luonnossa nautiskellen, pysähtyneet tuijottelemaan puroa tai tutkailemaan metsäneläinten jälkiä viimeisissä lumikinoksissa, mitä jäljellä on. Eli todella rentouttavaa meininkiä!

On ollut vaihtelun vuoksi itsellekin jotenkin tosi mukavaa, että on saanut käyttää vapaa-aikansa pelkästään itseensä, tosin vasta pari päivää, sillä viime viikko oli töiden kannalta niin hektistä, että en olisi koirajuttuja ehtinyt varmaan edes tehdä. Mutta tällä viikolla on ollut ihanaa, että ei ole ollut kiire töistä kotiin tai salilta kotiin ja eilenkin vain kokkailin kahden seuraavan päivän ruuat valmiiksi iltasella, kun ei muutakaan tekemistä ollut. Ai vitsi, kuinka ihanaa! 

Lomailumme jatkuu vielä viikonloppuun saakka näissä samoissa merkeissä, toivomme siis parempia ulkoilusäitä, kuin mitä tässä nyt on pari päivää ollut! Viikonlopun jälkeenkin jatkamme vielä muutaman päivän lomailua ja loppuviikosta treenien pariin takaisin! Sitten sekin on varmasti jo tervetullutta puuhaa! Pääsemme hallikauden jälkeen sitäpaitsi kesäkentille. En malta odottaa! 


3 kommenttia:

 1. Tuppaa tulemaan lomaa agista/kisoista aina kun ei vaan kerkee eli hirvee kiire muussa elämässä :D Lomat ollu just 2-4 viikkoa.Ihmeen hyvää se tekee kyl koirille :) eikä tarvii stressata et taidot ruostuis! Oppiminen tapahtuu myös levossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä juuri niin! Riialle ainakin loma tekee pelkkää hyvää!

   Poista
  2. Näin kun vihdoin meiän tauko loppu (olihan jo viime kerrasta 5kk :0) Kierroksia tietty oli vähän ja kaarteet tuppas olee isoja. Se oli kyl niin ihanaa kun sama draivi koiralla, ja tietty ihmisen vastuulla, että treenit on hyvin pieniä ja pikaisia (nyt oltiin vaan 5 min yht. kentällä:))

   Poista