sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Mika Jalosen tokovalmennus

Otettiin ja lähdettiin lauantaina meidän tokoporukalla Ylöjärvelle Koirakoutsi-areenalle Mika Jalosen tokovalmennuspäivään. Oli kyllä hintansa arvoinen päivä. Tuommoista treeniä olen kaivannut. Treeniä, joka sisältää paljon ajattelemisen aihetta ja uusimpia teorioita ja näkemyksiä siitä, miten tokokoiraa kannattaa kouluttaa. 

Koulutuspäivän teemana oli erityisesti ärsykekontrolli sekä palkkiovihjeet. Lisäksi sai itse sanoa, mitä haluaisi harjoitella. Minä päätin harjoitella kestoa ja palkattomuutta, minkä sivussa harjoiteltiin vähän myös sosiaalisen palkan vahvistamisen keinoja. Meillä meni pääasiassa harjoitukset ihan ok, mutta nyt kun katsoo videoita jälkikäteen, huomaan, kuinka koiran nenä menee aivan joka välissä mattoon kiinni. Ärsyttävää! Mutta me ollaankin tosi vähän päästy viime aikoina reenaamaan tokoa, eikä agilityreeneissä kerkee siihen maton haisteluun puuttua, kun tempo on niin nopea. Lisäksi meidän perusasento on näköjään lörpsähtänyt treenin puutteessa pahasti vinoon. Pitääpä kiinnittää siihen enemmän huomiota.

Jalosen valmennuspäivä kesti kello 11:sta 16:een, mutta aika meni kyllä aivan siivillä. Eikä tullut edes nälkä, vaikka olin varustautunut kunnon eväillä. Ryhmässä oli yhteensä viisi koiraa ja jokainen pääsi yhden kerran yksinään kentälle ja lopuksi oltiin koko porukkalla. Alussa oli noin puoli tuntia teoriaa. Tullaan varmasti menemään tuonne treenaamaan uudestaankin. 

Lopuksi vielä videon pätkä treeneistä. Valitettavasti kuvia ei tullut otettua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti