lauantai 24. helmikuuta 2018

Avo-luokka,toinen yritys

Meillä oli tänään tokokoe. Luokka oli laitettu alkamaan puoli neljältä iltapäivällä. Saavuttiin paikalle  noin kaksikymmentä vaille kolme ja onneksi saavuttiinkin, sillä kisajärjestäjät ilmoittivat heti, että luokka alkaa etuajassa, kunhan kaikki tulevat paikalle. Kerkesinkin juuri ja juuri ilmoittautumisen jälkeen käymään pissattamassa Riian ja kantaa kevythäkin sisälle, kun avo-luokkaa ja samaan aikaan alkavaa alo-luokkaa huhuiltiin jo tuomareille luoksepäästävyyteen. Me oltiin Riian kanssa suoritusjärjestyksessä ensimmäisiä, joten koko koe oli ohi yhdessä hujauksessa. Luoksepäästävyydestä päästiin lähes suoraan paikkaistumiseen (avokoirakoita oli vain neljä). Tässä vaiheessa ei tosiaan oltu ehditty hetkeäkään istahtamaan aloillemme, joten oli vähän epävarma olo, kun jätin koiran paikoilleen. Sydänkin ehti alkaa tykyttää vasta käännyttyämme koiria kohti ja olin aivan varma, ettei Riia edes ehtinyt tajuta, mitä täällä tapahtuu vaan varmaan kohta ampaisi tutkimaan hallia tai kävisi maaten. Kuitenkin se istua tapitti hienosti koko minuutin ja siitä liikkeestä saimmekin 9,5. Puolikas lähti kuulemma, kun Riia oli haistellut maata sen aikaa, kun olin kävellyt siitä pois päin. Sitä se on ruvennut tekemäänkin ja pitäisi varmaan jonkun peilin kanssa asiaa treenata. Se tietää, etten näe sitä, kun olen selkä siihen päin. 

No joo. Paikkaistumisesta päästiinkin sitten suoraa yksilöliikkeisiin. Kävin vain palkkaamassa Riian häkillä ja hain vähän vauhtia pihalta. Ajattelin, että kerittäisiin pikkuisen nollata, jos käydään pissalla välissä. Ja taas hommiin! Tällä kertaa Riia olikin hyvässä vauhdissa ja vire pysyi yllä koko pitkän luokan ajan, vaikka kaikki suoritettiinkin taas putkeen. Riia teki tasaista riiamaista suoritusta, eli seuraaminen oli löysää, kaikki muu hyvää. Nouto valitettavasti vähän turhankin innokasta, sillä se ampaisi hakemaan kapulaa heti, kun se koski maahan. Pahus! Nolla siitä, TAAS! Vaikka me ollaan harjoiteltu luvan odottamista ja ollaan tehty silläkin tavalla, että olen heittänyt useamman kapulan, ennen kuin se on saanut sen hakea, ei se malttanut olla ampaisematta heti kapulan perään. Mutta olisi pitänyt tämä odottamisasia muistuttaa sille mieleen vielä ennen koetta. 

Nollasimme myös kaukokäskyt, koska niissäkin se ennakoi. Asennonmuutokset oli tosi hienot, mutta se tosiaan teki ne ihan omin luvin. Tämäkin on kyllä ihan omaa syytä. Olen keskittynyt treeneissä tosi paljon vain niihin nopeisiin asennonvaihtoihin viime aikoina ja sitä kautta nopeutta on tullut myös siihen vaihtoväliin. Harvemmin treenaan sillä kolmen sekunin välillä, mikä kokeessa on. Ja nyt se sitten kostautui näin, eikä ihme. 

Ennakoiminen ja innokkuus näkyi myös ruudussa ja siitä napattiinkin vain 6. Ruutu löytyi hienosti, mutta valitettavasti koira pomppasi heti pystyyn, kun itse pääsin ruutuun. Olenkin treeneissä keskittynyt lähinnä siihen, että sinne mennään innokkaasti ja se ruutu löytyy ja olen palkannut Riiaa siihen ruutuun käymättä perusasennon kautta. Virhe tämäkin. Koira selvästi odotti palkkaa heti eikä muistanut, että siellä ruudussakin noustaan perusasentoon ensin. Ruudussa toki tuli sekin virhe, että Riia kiersi sivunauhan kautta ruutuun sisälle. Se tekee sitä aina välillä ja johtunee siitä, että Riia sekoittaa sen merkinkiertoon. Näitä pitäisi siis tehdä vielä enemmän ristiin. 

Muutenhan meillä menikin koe oikein hyvin ja saatiin pääasiassa 9,5:sia tai 9:sejä sekä yhden 8:n ja yhden 7:n. Tänään siis 3. palkinto ja sillä päästiin sijalle 3. Harjoittelut avoimessa luokassa siis jatkuvat vielä!Tekstin sisällä mustatut asiat ovat vain ihan omaa treenipäiväkirjaa varten mustattuja. Myöhemmin on helpompi etsiä ja muistella mitä pitää treenata.

2 kommenttia:

 1. Miten tuossa noudossa, sanotko ennen liikeen alkua mitään "odota" tms käskyä? Meillä se auttoi tuohon karkailuun, kun menin aloituspaikalle, otin Lunan perusasentoon ja käskin odottamaan. Eli siis ennen kuin liikkuri sanoo että liike alkaa.

  Toi on inhottavaa olla ensimmäisenä, varsinkin jos tulee yhtään myöhässä. Itse yritän olla aina tarpeeksi ajoissa että kerkeän Lunan kanssa kertailemaan liikkeitä, koska se ei pakosti pysähtyisi luoksetulossa tai istuisi jäävässä ellei sitä muistuttele ennen itse liikettä. :D Minun suunnitelmia pilaa vaan tuo systeri joka siinä vaiheessa alkaa valmistautumaan lähtöön kun minä olen jo lähdössä ovesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oon sanonu ja tuollaki kokeessa oikeen tiukasti sanoin, että odota. Mutta ei se tehonnu, oli kaiketi liian kierroksilla. Mutta täytyy harjoitella sitä heittämistä vielä lisää ja sitä, ettei heti saa lähteä hakemaan. Palkata sitä siitä odottamisesta.

   Meille oikeestaan ehkä jopa sopi toi ekana oleminen. Mulla jännitys kasvaa, mitä kauemmin joutuu oottamaan. Ja sitä vähemmän pystyy ite olemaan rentona ja ilosena tekemässä, vaikka sitä just riia tarvii. Mutta onneksi oltiin suht ajoissa kokeessa paikalla. Ei voi olla tuon kanssa liian aikaisinkaan, ettei väsähdä :D

   Poista