lauantai 16. heinäkuuta 2016

Pujotteluharjoituksia

Ollaan Riian kanssa käyty harjoittelemassa ahkerasti pujottelua. Aloitettiin se ihan vain neljällä kepillä ja ohjureita käyttäen, jotta Riia saisi ideasta kiinni. Sitten aina vuorotellen poistettiin ohjureita ja lisättiin keppejä. Aina keppien lisäyksen jälkeen laitettiin ohjureita takaisin, että se saisi helpommin rytmistä kiinni, mutta aika nopeasti ne sai taas ottaa pois. Tänä aamuna lähdettiin jälleen treenaamaan pujottelua Haukkuvaaraan ja nyt onnistuu jo niin hyvin, että kaikki 12 keppiä ovat paikoillaan ja ohjureita on vain yksi lopussa, estmässä namialustalle oikaisua. Senkin olisi ehkä vielä voinut kokeilla ottaa pois, mutta koira oli selvästi jo niin väsynyt, että se jää sitten ensi kertaan. Tässä treenivideoita tältä päivältä!




Menimme hallille sillä ajatuksella, että harjoitellaan pääasiassa pujottelua. Tulin siihen lopputulokseen, että se toinen koira olisi kätevä jo ihan vain senkin takia, että toinen saisi ihan kunnolla pitää taukoa välillä. Riialle on tosi rankkaa treenata aksaa pitkään. Kuten näistäkin videoista näkyy, niin ollaan jo aika kauan keritty treenaamaan, vauhti on hiipunut ja koira on alkanut jo läähättää väsymyksestä. Välillä vein sen häkkiin lepäämään ja välillä treenattiin jotain muuta, mutta kyllä oli koiralle silti rankkaa treenata yksinään melkein tunnin.

Harjoiteltiin myös esteen toiselle puolelle kiertämistä ja Riia tajusi sen jo tosi hyvin. Saatiin myös tokon yksityistunnilta (tästä myöhemmin lisää) vikkejä seuraamisen parantamiseen ja harjoiteltiin sitäkin jonkin verran. On se vaan ihanaa, kun tuohon Haukkuvaaraan on niin helppo autolla huristella treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti