keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Nutrolin-ravintoöljy

Kuten varmasti olette kuvista ja videoista huomanneet, Riian turkki ei ole perinteinen pitkä ja pörröinen, millainen mittelillä "pitäisi" olla ja mitä näyttelykehissä haetaan. Vaikka omaan silmään moni nykymitteli on aivan liian tuuheakarvainen pallo, niin ei kuitenkaan Riiankaan karvanpituus minun mielestäni ihan optimaalinen ole. 


Tässä kuvassa on Riian turkin tämänhetkinen tilanne.
Tässä Riian turkki ehkä parhaimmassa pituudessa, mitä se on ikinä ollut. Tämä lähentelee jo omaa ihannettani.
Tämä on mielestäni mittelille oikein sopiva turkin pituus ja tuuheus.

Mutta todellisuudessa näyttelykehissä parhaiten pärjäävien turkki on tätä luokkaa. Tämä alkaa olla mielestäni pihanvahdille turhan pitkä ja epäkäytännöllinen turkki. Kun kyseessä on kuitenkin todellakin maatilojen pihakoira, ei sohvankoriste.

Kuten sanottu, jonkin verran lisää turkkia saisi mielestäni Riialle tulla, mutta pahasti alkaa näyttää siltä, että se on tuommoinen erittäin lyhytkarvainen malli, sillä karvan pituus ei ole ainakaan parempaan suuntaan mennyt tuon 10 kk:n iässä koittaneen kukoistuksen kadottua. Päätin kuitenkin vielä tarttua viimeiseen oljenkorteen, minkä keksin, jotta saataisin Riialle vähän näyttävämpi turkki (ja ehkä sitä kautta voitaisiin oikeasti kuvitella pääsevämme vaikka niihin sertijahteihin useammin osaksi). Elikkä tänään kävin hakemassa pullon Nutrolinia. 


Luin käyttäjäkokemuksia tästä tuotteesta ja moni kehui, että koiran turkki on saanut käytön myötä lisää pituutta ja näyttävyyttä. Ajattelinkin nyt ottaa tämän ihan testikäyttöön ja raportoida kuvin ja sanallisin havainnoin sitä, miten turkki muuttuu vai muuttuuko käytön aikana. Aion käyttää tätä öljyä Jyväskylän KV-näyttelyyn (marraskuussa) saakka. Saa nähdä, tapahtuuko muutoksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti