keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Veelan jumppakurssi

Veelan kanssa ollaan maaliskuun aikana käyty kehonhallintakurssilla, jossa vahvistetaan koiran tietoisuutta omasta kropasta, opetetaan koiralle sen käyttöä ja etu- ja takapään erottelua, kehitetään koiran tasapainoa ja vahvistetaan syviä lihaksia. Välineinä tunneilla on dobopallot, tasapainotyynyt ja puolipallot. Alunperin ajattelin, että Veelalle voi olla hankalaa malttaa tasapainoilla ja keskittyä tekemiseen, mutta yllättäen se onkin osoittautunut tässä lajissa luonnonlahjakkuudeksi. Siltä tuntuu sujuvan kaikki ja olen saanut huomata, kuinka hienosti se osaa tarjota erilaisia vaihtoehtoja niin kauan, kunnes merkkaan sille oikean toiminnon.

Veela on osoittautunut myös erittäin rohkeaksi pennuksi. Se kokeilee reippaasti kaikkea uutta ja vaikkei se ennen kurssin alkua ollut koskaan nähnyt dobopalloa, kiipesi se sen päälle kummempia miettimättä. Nyt pallon päällä sujuu jo asennonmuutokset, pyörähdykset ja etuosan ponnautuksetkin. Veela tietää suulliset käskyt takapäälle ja etupäälle ja opittiinpa viime kerralla seisomaan ihan kokonaan tasapainotyynyn päällä.

Kurssin ohjaajana toimii eläinhieroja Miia Manner, joka on kovasti kehunut Veelan kykyä käyttää kroppaansa. Kurssia on yksi kerta vielä jäljellä ja tavoitteenani on saada Veela seisomaan siten, että sen etutassut ovat yhden puolipallon, takatassut toisen puolipallon päällä. Saimme Miialta kotiin lainaan puolipallot ja sunnuntaihin asti meillä on aikaa harjoitella niillä. Katsotaan, pääsemmekö tavoitteeseemme!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti