maanantai 12. marraskuuta 2018

Veelan show-uran aloitus

Veelan vuoro loistaa oli sunnuntaina Jyväskylän kv-näyttelyssä pentuluokassa. Veela oli luokkansa ainoa pentu, joten koitokseen lähdettiin suht kevein mielin. Kehän laidalla kuitenkin alkoi hieman jännittää, miten pentu käyttäytyy ja jättääkö tuomari meidät palkitsematta. Kehässä kuitenkin pentu esiintyi kohtalaisen hyvin, ainoastaan ensin yritti väistää ja näykkiä, kun tuomari katsoi hampaita, mutta lopulta antoi oikein hienosti katsoa. Muutenkin pöydällä hieman jännitti, pääsisipä useammin harjoittelemaan miestuomareiden käsittelyyn.

Liikkeet ja seisotukset menivät hyvin, Veela oli oma ylivilkas itsensä. Tuomari ojensi sille ROP-ruusukkeen ja KP:n ja totesi, että esitin koiran erittäin hyvin. Se lämmitti suuresti mieltä. 

Veela sai oikein hyvän arvostelun:

"Lupaava, kevytraajainen, hyvät mittasuhteet. Kevyt kuono-osa. Hyvä pään profiili. Hyvä raajakorkeus. Hyvät kulmaukset. Hieno häntä. Esiintyy tasapainoisesti." (Tuomarina Pekka Teini).


Kuvista kiitos Jennalle.

Nyt molemmat spitzini ovat aloittaneet näyttelyuransa Jyväskylän kv:sta ollen ROP-pentuja. Veela vaikuttaa rakenteensa puolesta lupaavammalta näyttelykoiralta kuin Riia on, mutta katsotaan, kuinka jaksamme näyttelyissä kiertää. Pentuluokka jäänee tähän yhteen käyntiin, säästämme rahamme virallisiin luokkiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti