sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Neljäs yritys avoluokassa

Lauantain koe meni odotettua paremmin ja itse olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Vaikkei pisteillä voikaan juhlia, niin koiran asenne oli kultaa ja kaikki vaikeat liikkeet onnistuivat aivan nappiin. Kokeesta sai valtavasti lisämotivaatiota treenata myös tokoa, koska meillä vaan oli niin kivaa! 


Paikkamakuu 9,5: Paikkamakuu oli totuttua Riia-laatua. Puolikas piste lähti siitä, kun se oli jätettäessä haistelut maata - mikä sekin on tuttua Riiaa. 

Seuraaminen 7: Jälleen totuttua Riiaa. Muuten olisi jopa ollut tavallista parempaa, jos en itse olisi sortunut tottumuksesta ja jännityksestä taputtamaan reittä käännöksissä ja vauhdin muutoksissa ja jos Riialla ei olisi ollut joku ihmeen rally-päivä ja jos se ei olisi pariin kertaan yrittänyt siirtyä takakautta seuraamaan oikealle. (Mikä juttu?)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: En nyt muista mistä tuo puolikas meni, mutta olisko ollut pysähtyminen vähän hidas tai jotain. 

Luoksetulo 8,5: tuomari moitti hidasta maahanmenoa ja sitä, että Riia ponkaisi sivulleni istumaan reiden kautta. Mutta tästäkin kuitenkin Riialle tyypillisesti hyvät pisteet.

Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5: liikkeestä maahanmeno on yleensäkin Riialle peace of cake. Tässä ainakin tuomari otti puolikkaan pois hitaudesta maahanmenossa.

Noutaminen 5: tähän liikkeeseen olen jälleen todella pettynyt! Tämä ei onnistu ikinä kokeessa, vaikka muuten se on meidän bravuuri. Riia lähti kapulalle todella hienosti ja kovalla vauhdissa, mutta nappasi kapulasta huolimattomasti kiinni ja takaisin tuodessaan se lähti valumaan sen suusta ja lopulta putosi juuri ennen kuin koira pääsi perusasentoon. Ja tällöin kuulemma maksimipistemäärä on korkeintaan 5. Hitsiläinen.

Kauko-ohjaus 0: Tämäkin olisi ollut niin helposti pelastettavissa, kun olisin tarkistanut, että Riia on skarppina, ennen kuin jätin sen. Nyt se jäi maahan makaamaan kuono maassa, kun muka haisteli jotain. Tämä oli tokavika liike, joten koira oli jo aivan väsynyt palkattomuuteen ja koska kaukot eivät muutenkaan ole sen suosikkiliike, niin se kehitteli tähän jo jotain sijaistoimintoja huvikseen. En meinannut saada sitä maasta ylös ja tuomarin mukaan sitten olin itse liikkunut koiraa kohti, jotta sain sen nousemaan ja se ilmeisesti aiheutti sen, että liike meni nollille.

Estehyppy 8: Tästä en nyt kyllä ole yhtään varma, miksi tämä on vain 8. En muista, että liikkeessä olisi tapahtunut mitään erikoista, mikä olisi vähentänyt pisteitä. Olisiko perusasento sitten ollut vino tai jotain... Tämä oli viimeinen liike, joten olin näköjään vain helpottunut, kun koe oli ohi, etten kuunnellut enää tuomarin palautetta. Yllätyin kuitenkin itseasiassa itsekin tästä kasista, kun en tosiaan muista, mistä vähennykset tuli. Hyvähän kasikin on, mutta tuttua Riia-laatua on kyllä vähintään ysi tästä.

Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 6: Tähän liikkeeseen olen tosi tyytyväinen, koska Riia löysi merkin hienosti, lähti sinne täysillä ja lähti vielä tulemaan takaisinkin. Ja tätähän me juuri oltiin harjoiteltukin! Pistevähennykset tuli siitä, kun Riia lähti merkiltä kohti tuomaria, joka seisoi minun kanssa samalla linjalla, muutaman metrin päässä minusta ja vähän säikähdin tätä, kun koira oli niin kovilla kierroksilla muutenkin, niin kutsuin Riiaa turhan hätäisesti luokseni, kun olisi se varmaan joka tapauksessa tullut itsestään, kun olisi vain käynyt tuomaria haistamassa. Ja lisäksi taputin taas sitä reittä, plääh!

Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 0: Tähänkin liikkeeseen olen itseasiassa tosi tyytyväinen. En tosiaan ollut treenannut ruutua juuri ollenkaan tätä koetta varten sen takia, että meillä on niin paljon tekemistä vielä siinä ruudun ja merkin erottelussa. Riia löysi ruudun heti ekalla käskyllä, juoksi sinne täysillä ja jopa haukahti innosta lähtiessään (mikä kertoo aina hyvästä vireestä tällä koiralla), mutta valitettavasti se valahti maahanmenossa niin, että etujalkojen varpaat olivat ruutunauhan ulkopuolella. Mutta ei ne pisteet, vaan se asenne!

Kokonaisvaikutus 8: tuomari kehui, että Riialla oli paljon hyviä pätkiä ja huomaa, että se osaa, mutta hajut ja muut häiriöt veivät sitä hieman tänään.

Yhteensä siis 200,5 pistettä ja 3. palkinto. Avoluokassa sijoituttiin toisiksi. 

Olen siis todella tyytyväinen siihen vireeseen, mikä Riialla kokeessa oli. Ja tulipahan todettua, että kun kisaisi enemmän, niin pysyisi ne omatkin hermot kasassa paremmin, eikä tekisi tuommoisia tyhmiä virheitä, kuten että tuplakäskyttäisi ennen kuin koira edes on saanut tilaisuutta toimia oikein. Ensimmäistä kertaa minullakin oli kuitenkin oikeasti hauskaa kokeessa, joten se on tärkeintä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti