lauantai 6. tammikuuta 2018

Kisoihin valmistautuminen (ensimmäiset agilitykisat)

Meillä on huomenna meidän ensimmäiset agilitykilpailut. On aivan selvää, että koska kisat ovat ensimmäiset, en todellakaan tiedä, miten niihin kannattaisi valmistautua. Siksi täytyy nyt ekalla kertaa mennä maalaisjärjen voimalla ja vain testata miten nämä valmistautumisrutiinit toimivat. 

Tällä viikolla me emme ole Riian kanssa treenanneet agilityä. Paitsi käytiin me tiistaina siellä hallissa, jossa kisat tullaan pitämään, tokotreenien yhteydessä testaamassa hallille juuri tulleet uudet esteet: kehyksettömän renkaan ja pehmeän muurin. Mutta varsinaisissa aksatreeneissä emme ole olleet. Se ei tosin ole ollut mitenkään tarkoituksenmukaista, sillä meillä nyt vaan sattuu olemaan treeneissä taukoviikot.


Eli tämän viikon Riia on ollut suht kevyellä liikunnalla. Kisaa edeltävänä päivänä, eli tänään ollaan varsinkin pyritty ottamaan mahdollisimman rennosti ja keräilemään paukkuja. Itse yritän henkisesti valmistautua siihen, että otan rauhallisesti ja ohjaan loppuun asti kaikki esteet. Minun täytyy pitää mielessä, että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet puhtaaseen rataan, jos itse pysyn rauhallisena. Mutta toisaalta meillä on täydet mahdollisuudet saada myös hyllyt molemmilta radoilta, eli on pysyttävä myös nöyränä. 

Otin juuri äsken Riian kaikki mahdolliset paperit esille: mittaustodistuksen, kilpailukirjan, rokotustodistukset ja vielä rekkarinkin, vaikka en ole ihan varma tarvitaanko sitä. Niille kaivan vielä jostain muovitaskun ja laitan sitten reppuun. Viime mölleihin lähdettiin ilman rokotustodistuksia, mutta onneksi oli kotiseuran möllit, niin ei ollut niin vakavaa. Huomenna ei pidä kuitenkaan unohtaa niitä kotiin.


Aamulla meinaan lähteä hyvissä ajoin ajelemaan kohti Seinäjokea. Suunnittelin, että olisin siellä viimeistään 45 minuuttia ennen rataantutustumisaikaa paikalla, koska ensinnäkin ensikertalaisten pitää olla niin paljon ajoissa. Aamulla Riia saa todennäköisesti vain ihan vähän ruokaa. Minä luulen, ettei aamulla heti ekalla radalla starttaaminen ole meille ehkä mikään ihanteellisin tilanne, mutta näillä mennään. 45 minuutissa kerkeen hyvin käydä ilmoittamassa ja varmentamassa kisakirjan ja siihen jää vielä ihan hyvin lämppäilyaikaa. Riian kanssa startataan luokan viimeisinä, joten senkin puolesta ei ole mitään hätää saada lämpöjä päälle. Kerkeen ehkä seurata vielä radan rakennustakin. Ratojen välissä on puolisentoista tuntia aikaa, joten siinä välissä täytyy tehdä viilennykset ja lämmöt uudelleen, mutta toivottavasti siinä ehtii vähän edes seurata muita luokkia.

Huuh, nyt alkaa kyllä tosi paljon jännittämään. Pitäkää meille peukkuja! 

4 kommenttia:

  1. Me pidetään täällä peukut pystyssä teille ja toivotetaan kovasti tsemppiä!:) Siitä se lähtee! Mitä enemmän kisaa, sen paremmin nuo rutiinit sitten vakiintuu. Niin se on ollut meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti tsempeistä, Tiina! Ja niinhän se totta kai on :) Ei malteta oottaa sitä, kun kisaaminen on meillekin rutiinia!

      Poista
  2. Tsemppiä! Kauhulla odotan meidän ekoja startteja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä kauhulla odota! Se on paljon hauskempaa, kun ei jännitä turhaan. Aksa on siitä mukava laji, että HYL on enemmän kuin todennäköistä saada, joten miksi ottaa liikaa paineita. Radalle pitää mennä pitämään kivaa :D

      Poista