tiistai 14. helmikuuta 2017

Mitä tänään syötäisiin (treeneissä)?

Tykkään, että treeninameina on jotain spesiaaliherkkua, jotain erityisen hyvää. Uskon, että tällä on suuri merkitys siihen, kuinka halukkaasti ja hyvin koira töitä ihmisen kanssa tekee. Olen kuitenkin laiska ja menen mielelläni sieltä, mistä aita on matalin; mun vakkarinamit treeneissä on nakit tai lihapullat. Jos niitä on unohtunut ostaa, niin varalla on sitten juusto. Sitä meillä on aina kotona. Mutta kaikki varmaan ymmärtää, että nuo ei juuri niitä terveellisimpiä mahdollisia vaihtoehtoja ole. Nakeissa ja lihapullissa on paljon suolaa ja ainakin nakeissa on myös nitriittiä. Juustossa taas on ainakin rasvaa runsaasti. Koirani ei onneksi ole mikään lihomaan taipuvainen yksilö, päinvastoin, joten harvoin jaksan nipottaa treeninamien laadussa tai niissä olevan rasvan määrästä. Tällä viikolla kuitenkin panostin, kun satuin löytämään hyvän ohjeen itsetehtyihin treeninameihin. Ainesosaluettelossa on vain jauhelihaa ja munaa ja valmistukseen meni noin tunti. En keksinyt ohjetta itse, vaan osui silmiini Youtubessa. On siis kopioitu täältä.


Ohje:

400 g jauhelihaa
3 kananmunaa

Pistä uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita munat jauhelihan kanssa tasaiseksi mössöksi. Mitä tasaisempi mössö, sen helpompi leikata tavara paloiksi. Levitä taikina uuninpellille tasaiseksi levyksi ja pistä uuniin n. 25 - 30 minuutiksi. Tämän jälkeen uunin voi asettaa jäähtymään 100 asteeseen ja antaa levyn jäähtyä jonkin aikaa ennen leikkaamista. (Itsekin siis tosiaan leikkasin ihan saksilla paloja. Tiinan, kenen videolta ohjeen kopioin, mukaan veitsellä leikatessa massa murenee liikaa). Leikkaa palaset taikinan ollessa vielä pehmeä. Levitä palaset takaisin uuninpellille tasaisesti takaisin uuninpellille ja pistä 100 asteiseen uuniin kuivumaan 20 - 30 minuutiksi. Valmista!

Riian ilme, kun kysyin, oliko hyvää. 

On muuten hyvää! Riialle maistui ainakin ihan mahdottoman hyvin, melkein voisin sanoa, että paremmin jopa kuin nakit! En tiedä paljonko jauhelihassa on suolaa, enkä tarkistanut myöskään käyttämäni jauhelihan rasvapitoisuuksia, mutta uskallan sanoa, että koiralle terveellisempi palkkaherkku kuin lihapullat tai nakit! Ja aika halvalla sai jäätävän ison satsin herkkuja, kun jaksoi vain saksia pikkupikkupalasia.

2 kommenttia: