maanantai 10. elokuuta 2015

Koulutuskuulumisia

Riian kanssa ollaan päästy jo hyvään vauhtiin meidän tokoharrastuksessa. Oon saanut opetettua sille jo kohtalaisen hyvin sivulle tuloa ja siitä liikkeelle lähtöä. Lisäksi ollaan harjoiteltu oikeaoppista luoksetuloa ja paikalla makuuta ja istumista. Sivulle se osaa tulla jo melko siististi. Ihan vähän tarvitsee käsiapua oikean paikan löytämiseen. Luoksetulon otan sillä tavalla, että kutsun sen vain suoraa sivulle samalla käskysanalla, kuin sivulletulo muutenkin on. Mielestäni se on toimiva ratkaisu tokoa ajatellen. Liikkeelle lähtö sujuu namikäden avulla, paikkamakuu on vielä melko alkeissa, mutta tänään koulutuksessa malttoi jo tosi hyvin olla paikalla, vaikka siirryin kauaskin. Paikalla istuminen sujuu loistavasti.

Tänään tokossa harjoittelimme myös ruutua ja estehyppyä, sekä luoksepäästävyyttä. Luoksepäästävyyden uskon olevan Riialle helppoa, kunhan saataisiin siihen enemmän harjoitusta. Mittelit muutenkin ovat yleensä sellaisia koiria, jotka eivät niinkään vieraista ihmisistä välitä. Estehypystä Riia innostui, kun sen tajusin, joten uskon, että senkään kanssa ei tule olemaan mitään ongelmia :) Ruutuun lähettämistä harjoittelimme vain vähäsen lelun avulla siten, että koira oppisin ruutuun juoksemisen olevan hauskaa. Noutokapulaakin olen alkanut opettaa siten, että palkkaan naksuttimella sen koskettamisesta. Siitä aion vaikeuttaa vaatimustasoa pikkuhiljaa siihen, että se lopulta ottaa sen suuhunsa.

Riialta tuntuu melko hyvin sujuvan tähän mennessä kaikki, mitä olen sille yrittänyt opettaa. Se on aivan supermahtava koira ja saan siitä kovasti kehuja koko ajan. On se hirmuisen viisas, kiltti ja ihana. Oikea päivänpaiste!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti