maanantai 17. syyskuuta 2018

Möllitoko ja ensimmäinen mätsäri

Meille on tapahtunut vaikka mitä tässä syyskuunkin aikana. Ehkä jopa vähän liikaakin, kun ei ole ehtinyt blogiin jokaisesta asiasta erikseen kirjoittelemaan. Ollaan treenattu ahkerasti agilityä, tokoa, rallya ja näyttelyitä. Olen Riian kanssa ollut juoksarikurssilla, josta on tarkoitus kirjoittaa vielä erikseen. Toistaiseksi olemme ihan juoksariprojektin alussa, joten siitä ei vielä pahemmin edes kirjoitettavaa ole. 

Veelalta loppui pentueskari ja oikein hyvät pohjat on kakaralle saatu agilityyn. Riian kanssa käytiin kisaamassa kolme kakkosluokan rataa, tuloksina kaksi hyllyä ja yksi tulos, ei kuitenkaan nollaa. Vauhtia oli tällä kertaa oikein kivasti, joten tuli ilmoitettua se syyskuulle toisiinkin kisoihin, syyskuun viimeinen viikonloppu. Kepitkin menivät kaikilla radoilla paremmin kuin hyvin, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Viime torstaina kävin Riian kanssa möllitokokokeessa. Ruutu ja merkinkierto olivat aivan hakusessa ja niitä pitää kyllä ennen seuraavaa koetta harjoitella paljon. Tosin, en yhtään tiedä, koska olemme menossa seuraavan kerran kokeeseen, koska lähialueiden kokeet tulevina kuukausina olivat sellaisina päivinä, että minulla oli niille sovittuna jo jotain muuta. Mutta katsotaan. Muiden liikkeiden osalta möllikoe meni oikein hyvin. Riia voitti avoluokan ja sai pisteitä 226. Paikkaistuminen me nollattiin, mikä oli vähän yllättävää, koska se on meille aina niin varma liike. Riia meni makaamaan heti kun selkäni käänsin. Paikkamakuuksi se oli kyllä oikein hyvä!

Veela taas kävi korkkaamassa näyttelyuransa mätsäreissä eilen. Pentuluokassa oli ennätysmäärä koiria; 59. Siitä huolimatta sain olla ylpeä omasta pikku pennustani, joka suoriutui esiintymisestä mahtavasti. Se antoi tuomarin jopa katsoa sen hampaat, eikä väistänyt yhtään, kun tuomari kosketteli sitä. Punainen nauha me saatiin, mutta ei kuitenkaan sijoituttu. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen pennun käyttäytymiseen ahtaassa hallissa, jossa oli paljon koiria. Kehässäkin se jaksoi esiintyä niin hyvin, ettei olisi voinut paremmin mennäkään. Nyt uskallan varmasti ilmota sen pentuluokkiin. Tarkoitus olisi mennä ainakin Jyväskylän kansainväliseen ja Messukeskukseen.

Kuvan otti Jenni Koskela.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti