lauantai 28. toukokuuta 2016

Back in agility business

Me ollaan aloitettu Riian kanssa taas treenaamaan agilityä. Mulle iski vimma päästä takaisin agilitykentille ja varsinkin kehittymään siinä niin pitkälle, että pääsee itsekin oikein juoksemaan hiki otsalla! Tartuin heti toimeen ja lähdin metsästämään mahdollista paikkaa/seuraa, jossa jatkaa agilityharrastusta. Ja sitten saatiin kuin saatiinkin paikka Jyväskylän Agility Teamin jatkokurssi C:ltä. Olemme käyneet ryhmässä harjoittelemassa nyt kerran ja kipinä agilityyn syttyi heti paljon suurempana, kuin Haukkuvaaran alkeiskurssilla! Täällä jatkokurssilla Riia oikein loisti, kun pääsi spurttailemaan täysillä ja riehumaan lelujen kanssa!

Vaikka muut ovat harjoitelleet tässä ryhmässä jo puolen jakson ajan (eli kymmenen viikkoa), pääsimme hyvin mukaan ja olimme vieläpä erittäin tervetulleita, kun ryhmästä oli ilmeisesti pari koiraa pudonnut pois. Kaikki olivat ystävällisiä ja juttelivat minulle ja tietenkin kyselivät Riiasta. Kouluttajanamme toimiva Tiia-Riikka kehui Riiaa kovasti ja kehotti palkitsemaan lelulla. Tämä oli minulle uusi ja ihan tervetullut palkkaustapa, sillä Haukkuvaarassa alkeiskurssilla oli melkeinpä sääntönä, että palkattiin vain nameilla. Riialle lelupalkka varsinkin tässä lajissa sopii paremmin, sillä sen viretila pysyy näin paljon paremmin oikealla tasolla ja lelut on sille muutenkin vähintään namien arvoinen huippujuttu!

Tehtiin tietenkin paljon helpompia harjoituksia siellä kuin muut. Vain ihan lyhyttä radanpätkää, johon kuului kaksi hyppyä ja putki sekä aloitettiin harjoittelemaan puomilla kontaktia. Opettelin myös palkkaamaan Riiaa lelulla, sillä en ole sitä paljoa tehnyt. Se kun kuumenee siitä kuitenkin sille tasolle, että menee tokon ja rallyn tarpeisiin jo vähän yli, kun saattaa alkaa vaikka vapautuksessa repimään remmiä tai housun lahjetta. Oli kuitenkin ihanaa päästä treenaamaan jotain näin erilaista lajia! Vaikka en millään lailla olekaan kyllästynyt toko- tai rally-tokotreeneihin, niin tämä lajin vaihtaminen ihan toisellaiseen on kyllä erittäin tervetullutta vaihtelua varsinkin tähän saumaan, kun on ollut rally- ja tokotreenejä pitkän aikaa jo useamman kerran viikossa.

Omissa treeneissä Haukkuvaarassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti