torstai 4. elokuuta 2016

Koiran matkapahoinvointi

Mä oon jostain syystä viime päivinä törmännyt ko. aiheeseen monessa eri paikassa ja monta kertaa. Mulle tuli mieleen, että miksipä en kirjoittaisi siitä, meillä kun aiheesta on kovastikin kokemusta ja onneksi ollaan löydetty siihen myös apu!

Riiaa vaivasi nuorempana kovastikin matkapahoinvointi. Se saattoi oksentaa esimerkiksi matkalla Alavudelle, mun kotiin, 140 km:n matkalla 3 - 4 kertaa. Jouduttiin lyhyilläkin matkoilla pelätä sitä oksentamista eikä sitä sen takia mielellään kuljettanutkaan vieraiden autossa. Tuolloin, kun meillä ei ollut vielä omaa autoa, Riia matkusti paljon pelkääjän jalkatilassa. Jossain kohtaa hankittiin sille turvavyövaljaat ja se pääsi matkustamaan takapenkillä. Tämä auttoi pahoinvointiin jonkin verran, mutta ei vielä lopettanut sitä kokonaan. Nyt se saattoi matkalla Alavudelle oksentaa esimerkiksi 1 - 2 krt, joka kerralla kuitenkin vähintään kerran.

Matka Lappiin (vähintään 8 tunnin ajomatka) lähestyi ja minä mietin, että jotain helpotusta tähän on saatava, varsinkin, kun oltiin menossa tosiaan kavereiden autolla. Silloin testattiin Adaptiliä. Adaptil on rauhoittava feromonivalmiste koirille. Meillä oli jo entuudestaan sellaista olemassa, koska oltiin muuton jälkeen käytetty sitä Riian yksinolo-ongelmiin. Nyt laitoimme sitä peiton päälle autossa. Adatilin käytön aloittamisen jälkeen Riia on puklannut kahdesti autossa. Alkuun käytettiin sitä joka kerta, kun mentiin autolla jonnekin, mutta nykyään sitä ei edes tarvitse!



Itse tilasin Adaptilin muistaakseni jostain nettikaupasta, mutta ilmeisesti sitä on myynnissä ihan eläintarvikeliikkeissäkin. Hinnaltaan Adaptil on melko kallis, mutta tuosta yhdestä suihkepullosta riittää pitkäksi ajaksi. Meille siitä oikeasti oli apua ja nyt on helpottavaa, kun ei tarvitse pelätä sitä, että koira oksentaa autoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti