tiistai 26. toukokuuta 2015

Valjaat

Käytiin Riian kanssa hakemassa tänään sille valjaat eläinkauppa Reporangasta. Sai olla ylpeä pikku pennusta, kun se ei yhtään pelännyt tai varonut, vaikka myyjä sille puki valjaita päälle ja loppujen lopuksi nosti sen kassapöydällekin valjaita sovittamaan. Kovasti vain nuuski ja tutki paikkoja, ei tosiaankaan tarvinnut varoa mitään.

Ostettiin sitten Topcanis-merkkiset punaiset valjaat, joissa on sen verran säätövaraa, että niiden pitäisi mahtua aikuisenakin vielä. Malliltaan ne ovat y-valjaat ja tällä hetkellä ainakin ne tuntuvat tosi hyviltä käytössä.
Aikaisemmin koirillamme on ollut käytössä perinteiset t-malliset valjaat. Olen huomannut, että koiralla kuin koiralla taluttaminen on mukavampaa valjaiden kun pannan kanssa. Kun koiralla on panta, remmi sotkeutuu paljon helpommin jalkoihin ja jää jalkojen väliin.
 Riia vielä tykkää tempoa remmissä vielä ja se poukkoilee puolelta toiselle, joten koen, että valjaat lisäävät myös turvallisuutta; kun koira syöksyy yhtäkkiä jonnekin suuntaan ja hihna loppuu, pannassa nykäisy tulee kaulaan ja pahimmillaan kevyt koira kaatuu pahastikin. Valjaissa taas nykäisy tulee koko kehoon ja koiran on helpompi pitää tasapaino. Plus mieluummin paine koko keholle kuin herkälle kaulalle, joka myös menee jumiin helposti, koirillakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti