keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Yhteistyöpostaus: Devoted - käyttökokemukset

Saimme Faunattarelta testiin Devoted-ruokaa, jota Riia on syönyt nyt reilun kuukauden verran. Valitsimme testiin kahta makua ja tässä kuukauden aikana toinen niistä, Duck with Trout, on melkein syöty loppuun ja toista pussia, Free Run Chickeniä, ollaan alettu sekoittaa joukkoon, jotta Riian maha tottuu siihen ennen kuin ankanmakuinen loppuu. Ensivaikutelmani Devotedistä voit lukea täältä.


Näin kuukauden käytön jälkeen voin melkein sanoa, että tulemme käyttämään Devotediä jatkossakin. Riia söi ennen Pure Naturalia, eikä siinäkään sinänsä mitään vikaa ollut, mutta nyt kun olemme vaihtaneet ruoan kokonaan Devotediksi, huomaan koirassa yhden asian, joka on oikeasti parantanut meidän elämänlaatua ja helpottaa arkea: Riia kakkaa määrällisesti paljon vähemmän ja ennen kaikkea: kakka on niin kiinteää, ettei se tartu IKINÄ sen villapöksyihin. Varmaan jokainen mittelin ja muidenkin pitkäkarvaisten koirien omistaja tietää sen tunteen, kun koiran kakka on sen verran löysää, että siitä jää kivat rannut perskarvoihin. Ja ripuli on sitten asia ihan erikseen! Perskarvoihin kiinni jääminen ei edellytä siis todellakaan edes mitään vatsatautia ja ripulia, vaan Riialla ainakin ihan sellainen vähän tavallista löysempi kakka jäi aina niihin karvoihin kiinni. Tätä tapahtui noin kerran viikossa ja yleensä aina silloin, kun ollaan just menossa jonnekin, kuten hallille treenaamaan tai kyläilemään. Kannoin harjaa aina mukana, jotta sain tarvittaessa harjattua kakat pepusta ennen ihmisten ilmoille menemistä. Jos oltiin menossa ihan kotiin vaan, niin tiedossa oli aina suihku. Ja koska se kakka ei siis tosiaan ollut mitään ripulia, niin ajattelin, että tämä nyt vaan on tätä pitkäkarvaisen koiran kanssa. Vaihdettuamme Devotediin tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole ollut sillä kakka on paljon kiinteämpää ja kakan määrä on muutenkin pienentynyt hurjasti. Ja sehän on merkki siitä, että ruoka imeytyy koiraan kunnolla.


Okei, pahoittelut kaikille tuosta tuosta kakka-raportista. En haluaisi olla ihminen, joka puhuu koiransa kakan koostumuksesta, mutta se vaan valitettavasti kuuluu tähän aiheeseen aika vahvasti! Ja toisekseen, tuo kakka-asia tekee minut tosi iloiseksi joka päivä, kun ei tänäänkään tarvi suihkutella koiraa tai harjata kakkaa pepusta.

Devoted ei maistu Riialle yhtään sen paremmin kuin Pure Naturalkaan, valitettavasti, mutta nirso kun on, niin en usko, että pitemmän päälle olisi mitään ruokaa, minkä se söisi heti kerralla loppuun. Vaikka lihaisaa tavaraa onkin, Devoted ei ole kuitenkaan aiheuttanut Riialle mitään ilmavaivoja toisin kuin monet muut erittäin lihaisat ruuat, esim. Canagan. Vatsa on pysynyt myös siinä mielessä hyvässä kunnossa, ettei se ole oksentanut reiluun kuukauteen ollenkaan, vaikka en ole antanut sille edes Inupektiä!

Katsotaanpa vielä, mitä Devoted sisältää:
13 % tuore ankka, 13 % tuore taimen, 13 % kuivattu ankka,13 % kuivattu silli, bataatti, peruna, 6 % ankan rasva,
kikherne, herne, sinimailanen, linssi, 1,5% ankka kastike, 1,5 lohiöljy, mineraalit, vitamiinit, prebiootti MOS 2,500mg/kg), prebiootti FOS (2,500mg/kg), merilevä, glukosamiini (175mg/kg), metyylisulfonyylimetaani (175mg/kg), kondroitiinisulfaatti (125mg/kg), omena, porkkana, kamomilla, ginseng, minttu, karpalo, mustikka, mulperinmarja, appelsiini, pinaatti.

Harjoiteltiin merkin kiertoa Devoted-pussin avulla.

Omaan silmään ainesosat ovat laadukkaita ja kun vertaa vaikka vanhaan ruokaan Pure Naturaliin, niin huomattavin erohan on ainakin se, ettei Devotedissa ole minkäänlaisia viljoja. Pure Naturalin ainesosaluettelossahan kaura, ohra ja valkoinen riisi tulevat heti kolmantena, neljäntenä ja viidentenä. Lisäksi siitä löytyy mm. maissigluteenia, jota käytetään kuivaruuissa proteiinin prosenttiosuuden nostamiseen, eli sillä saadaan ruokaa kuulostamaan vähän paremmalta, kuin mitä se oikeasti on. Tätäkään ei Devotedissa ole ollenkaan.

En ole mikään ruokahifistelijä, enkä sinänsä syynää koiranruokaa kovinkaan tarkasti ennen kuin sitä annan, mutta seuraavia asioita kyllä katson ja niistä tein myös vertailevan taulukon:


Devoted
Pure Natural
proteiini
29 %
28 %
öljyt ja rasvat
19 %
15 %
kuitu
3 %
4 %
hehkutusjäännös/tuhka
9,5 %
8 %
omega 6
3,44 %
2,46 %
omega 3
1,54 %
0,8 %
kosteus
?
8,5 %

Eli kyllä Devoted vaikuttaa Pure Naturalia laadukkaammalta noidenkin perusteella. Meillä on vielä toinen säkki, Free Run Chicken onneksi melkein kokonaan syömättä. Sen jälkeen pitääkin vain miettiä, että kumpaa makua syötetään :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti