tiistai 21. helmikuuta 2017

Kisaviikko

Tällä viikolla on meidän elämämme ekat tokokokeet ikinä. Jostain syystä mua ei jännitä yhtään. Ennen koetta pitäisi kuitenkin vielä perehtyä kisasääntöihin tarkemmin, jotta tietäisi millaisia arvosanavähennyksiä tulee mistäkin, esim. antaako seuraamisessa mieluummin toisen käskyn, jos Riia alkaa laahata, vai antaako mennä vaan... Seuraaminen on onneksi alokasluokassa vielä aika lyhyt pätkä ja mä toivon, että se on ihan ensimmäisenä yksilöliikkeenä, jotta Riian viretila olisi mahdollisimman korkealla vielä silloin. Jos me jossain epäonnistutaan, niin tulee todennäköisesti johtumaan siitä, että ollaan jouduttu odottamaan kehään pääsemistä liian pitkään ja Riia on ehtinyt väsyä. Rallykisakokemuksella voin sanoa, että liian pitkä odottelu laskee Riian työmotivaatiota ja viretilaa. Mutta katsotaan mitä tuleman pitää!

Kuvaaja: Reetta Aho
Kävimme eilen Riian kanssa treenaamassa ihan kahestaan palkkaamattomuutta ja tein kaikki alon liikkeet putkeen ilman palkkaa. Ei olla kauhean paljoa niin treenattu, mutta jonkun verran kolmea liikettä putkeen. Toisaalta luulen, että se on myös meidän vahvuus: Riia ei osaa odottaa palkattomuutta. Ja eilen ainakin Riia palkkautui tosi hyvin sosiaalisestikin ja tämän lisäksi se palkkautuu itsestään jo puolista alon yksilöliikkeistä, eli liikkeestä maahanmenosta, luoksetulosta ja hypystä. Ne on kaikki sen mielestä ihan ylikivoja juttuja ja ne se suorittaa tasaisen varmasti ja laadukkaasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Kuvaaja: Reetta Aho

Tänään meillä on vuorossa vikat treenit Jatilla ja huomenna tokotreenit. Sen lisäksi varmaan käyn vielä loppuviikosta tekemässä kaikki liikkeet vielä kerran, tai sitten en. Yritän kuitenkin ottaa tällä viikolla suht rauhallisesti ja vain nautiskella siitä ajatuksesta, että päästään vihdoin starttaamaan meidän tokokoeura. 

Ja niinkuin joku viisas joskus sanoi, että tokokoe on nimenomaan koe. Siellä kilpaillaan vain itseään vastaan ja käydään kokeilemassa, kuinka hyvin se koira tänään tottelee ja kuinka hyvin koulutus on mennyt perille. Ja vaikka menisi kuinka huonosti, niin ainakin me ollaan Riian kanssa käyty kokeessa: eipä olekaan ihan joka koira tokokokeeseen asti päässyt! Eikä se sitä paitsi tähän lopu. Mun tavoite on saada Riialle tänä vuonna TK1 ja mehän saadaan!

Kuvaaja: Reetta Aho

2 kommenttia:

  1. Ihan tyynesti sano se tuplakäsky seuruussa, varsinkin jos Riia jää rielusti jälkeen. Nimimerkillä, minä olen joutunut ensimmäisissä kokeissa sitä toistelemaan useammankin kerran ja ollaan saatu 7, vaikka siinä virheitä on ollut sekä se harhailu että liikakäskyt. :'D

    Mulla on se jännittäminen mennyt yleensä niin että jännitän koko edellisen viikon ja vielä sen ajomatkan sinne kokeeseen, mutta sitten kun on joutunut odottamaan vuoroa niin kehässä ei oo enää jännitänytkään.

    Meidän pitäs Lunan kanssa alkaa startata AVOssa, mutta ton neidin juoksut alkaa hetkenä minä hyvänsä niin ajattelin odottaa niiden ohi. Mutta nyt ne juoksut vaan antaa odottaa itseään. ._.

    VastaaPoista
  2. Kiitti paljon vinkistä! Toivottavasti meilläkin ois yhtä reilu tuomari!

    Ja voi hitsi noiden juoksujen kanssa. Tietysti antaa odotuttaa itteensä, kun ei tarvis! Kärsivällisyyttä sulle :)

    Erika

    VastaaPoista