perjantai 24. maaliskuuta 2017

Yhteistyössä Faunatar: Little Big Paw

Saimme Faunattarelta jälleen testattavaksi uusia juttuja, joista toinen oli Little Big Pawin märkäruuat (ja toisesta sitten juttua omaan postaukseensa). Saimme testiin kolmea eri makua: Duck & Vegetable Dinner, Turkey & Vegetable Dinner ja Atlantic Salmon & Vegetable Dinner. Samana päivänä, kun ruuat saapuivat, olin hankkinut Riialle matolääkkeen ja ajattelinkin yrittää saada sen sille syötettyä tällaisen herkullisen märkäruuan seassa, sillä olin etukäteen jo kauhistellut, miten ihmeessä saan sen tolle nirsopetterille tällä kertaa menemään alas. Riia sai kolmesta mausta valita itse suosikin ja se nappasikin nuuhkuttelujen jälkeen Atlantic Salmon & Vegetablen, jota sille sitten tarjoiltiin. Eikä muuten ollut minkäänlaista ongelmaa niellä matolääkettä siinä ruuan mukana!

Harmaa mönjä ruuan seassa on merileväjauhetta, jota annamme Riialle joka päivä ruuan seassa.
Jo rasian avaamisen aikana Riian silmät loistivat ja se hyppi ja pyöri. Riia harvoin tekee sellaista, koska ei sille ruoka tahdo maistua. Minulla on hauska videokin siitä, kuinka innoissaan se odottaa ruuan saantia. Laitan sen postauksen loppuun. Saamamme rasiat olivat 85 g pakkauksissa, mutta ainakin Faunattaren kotisivuilla näkyy olevan verkkokaupan puolella isompikin pakkauskoko. Little Big Pawin ruuat on kuitenkin tarkoitettu erityisesti pienille koirille ja ne sisältävät runsaasti energiaa, rasvaa ja ravintoaineita. Sopii siis myös pennuille ja urheileville koirille! Annoksissa on mielestäni ainekset kohdillaan, sillä kaikissa kolmessa testiin saamassamme maussa on pääraaka-aineena liha: joko ankka, lohi tai kalkkuna, jota ruuassa on 60 %. Toisiksi eniten ruuissa on perunaa, 25 %. Itse vähän karsastan perunaa koirien ruuassa, mutta parempi peruna kuin viljat. Viljoja näissä ruuissa ei ole ollenkaan! Tuotteissa ei ole myöskään ollenkaan lisä-, väri- tai säilöntäaineita, mistä tuotteille suuren suuri plussa! 

Riia valitsemassa suosikkiaan.
Makkarissa on paras valaistus, siksi Riia odottaa ruokaansa sängyllä. Oikeasti se syö kyllä keittiössä :D

Riialle ainakin ruoka tuntui maistuvan tavallista paremmin, sillä kuten olen aikaisemminkin kertonut, se on erittäin huono syömään. Meillä on tapana antaa sille kuivaruuan seassa märkäruokaa noin ruokalusikallisen maistuvuuden lisäämiseksi. Mistään märkäruuasta se ei ole aikaisemmin ollut näin innoissaan! Olenkin positiivisesti yllättynyt Faunattaressa tarjolla olevien ruokien maistuvuudesta. Sekä Devoted, että nämä Little Big Pawsin ruuat ovat maistuneet Riialle tavallista paremmin. Katsokaa vaikka tältä videolta!


Pikkuisen miinusta kuitenki pakkauksista: 85 g on aika iso satsi pienelle koiralle. En löytänyt mistään annosteluohjeita, mutta määrällisesti näytti aika isolta. Jos kerralla antaisi sen verran mittelin kokoiselle koiralle, kaksi kertaa päivässä, uskon, että se olisi vähän liikaa. Kuitenkaan pakkausta ei voinut mitenkään uudelleensulkea, koska kantena oli tuon paperikääreen alla jukurttipurkin kannen tyyppinen, auki repäistävä kansi. Ja mitteliä pienempiäkin rotuja on paljon, joten kovinkaan moni ei pystyisi näitä ruokia kerta-annoksena antamaan. Toki myynnissä on myös 150 g isompia purkkeja, jotka leikataan auki, mutta jos pakkaukset ovat yhtään samanlaisia, kuin muiden merkkien vastaavat, joita ollaan syötetty, ei niitäkään purkkeja voi muuten sulkea, kuin muovipussittamalla tai siirtämällä johonkin toiseen säilytysastiaan. En käytä muovipusseja enempää, kuin on pakko ja ruuan siirtäminenkin on työlästä ja sotkuista. Siksi olen kokenut käteväksi ostaa märkäruuat niissä metallipurkeissa, joista voi tarpeellisen määrän lusikoida koiran ruokakuppiin. Metallipurkkeihin olen ostanut muoviset kannet, joita voi uudelleenkäyttää tyyliin ikuisesti ja joilla purkin pystyy sulkemaan niin, ettei hajut leviä jääkaapissa ja ruoka pysyy tuoreena. Eli maistuvuudesta ja ravintosisällöstä tälle ruualle täydet kympit, mutta pakkauksista vähän moitteita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti