perjantai 6. heinäkuuta 2018

Pentukoulussa


Eilen Veela aloitti harrastusuransa pentukoulussa koirakoulu Fiiliksellä. Penturyhmä oli tosi iso: kahdeksan pentua omistajineen eikä koirakoulun koulutustila ole suuren suuri. Hyvin kuitenkin mahduttiin ja meidän ryhmässä oli tosi mukavia pentuja. Kaikki olivat tosi rauhallisia ja keskittyivät hyvin tekemään, vaikka kaikki olivat korkeintaan 4 kk ikäisiä. Veelakin on kyllä ihan huipputyyppi. Harjoittelimme luopumista, kontaktia ja luoksetuloa ja kaikki meni sen kanssa tosi hyvin. Se hakee luontevasti kontaktia ja on kiinnostunut tekemään mun kanssa hommia. Ainut vaan, mikä Veelassa on vähän rasittavaa, on se, että se alkaa heti haukkua, jos joku toinenkin haukkuu. Ja kun se ei jää siihen yhteen haukkuun, vaan se alkaa suorastaan räkyttämään. Pitää tehdä parhaansa, että saisi kytkettyä tuon tavan pois. 

Veela on aloitellut uraansa myös agilitypuolella omatoimisesti. Agilityyn me ehdottomasti tähdätään Veelan kanssa pääasiassa ja aksaan sillä ainakin tässä vaiheessa tuntuu olevan oikein lupaava luonne. Olemme käyneet tekemässä jo suoraa putkea, takaakiertoja ja siivekkeiden läpi juoksemista ja kaikkea niitä se tekee TÄYSILLÄ. Se rakastaa lelun repimistä ja kuumuu siitä kovasti. Joku varmaan kivittää minut nyt, mutta olemme harjoitelleet sen kanssa myös keinun paukuttamista. En koe siinä olevan mitään pahaa, että pönkkään keinun pään niin, että toinen pää jää maasta n. 5 - 10 cm korkeudelle ja opetan pennun pamauttamaan keinun siitä maahan. Veela ei ainakaan tässä vaiheessa hätkähdä liikettä eikä pamausta yhtään, eli jatkamme paukuttelua. 

Agilityn suhteen onkin Veelan kanssa paljon mietittävää siinä, miten lähdemme opettelemaan asioita. Agilityssä on niin monta tietä onneen, eli monet esteet voi opettaa eri tyyleillä ja ne kaikki on oikeita ja johtavat hyvään lopputulokseen. Voisin tehdä tästä erillisen postauksen vielä, koska se helpottaa omaakin ajatustyötä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti