maanantai 16. heinäkuuta 2018

Kehonhuoltoa ja Koirakoutsia


Pitkästä aikaa laatuaikaa aikuisen, fiksun ja motivoituneen mittelspitzin kanssa! Ilmoittauduin Riian kanssa Koirakoutsin motivointi ja sosiaalinen palkka-kurssille, joka on neljän kerran pituinen lyhytkurssi Koirakoutsilla Ylöjärvellä. Treenimatkaahan meille kertyy semmoiset 140 km suuntaansa, eli kuten jo Instan puolellakin päivittelin, niin sanonta "hulluilla on halvat huvit", ei taida enää päteä. Mutta otetaan huomioon, että kurssi kestää vain neljä kertaa, on sunnuntai-iltana ja minä olen kesälomalla! Joten ainakaan eilinen käynti Koutsilla ei tuntunut ollenkaan pahalta. 

Treenit ehdottomasti kruunasi se, että minulla oli vanha kunnon Riiani mukanani. Se teki hommia ihan täysillä ja nautin sen kanssa tekemisestä niin paljon! Ihanaa, kun saa touhuta koiran kanssa, joka tekee, muttei pure sormille! Voisin tiivistää kurssin annin johonkin toiseen postaukseen, sitten kun kurssi on kokonaisuudessaan ohi, mutta tulemme varmasti saamaan hyviä eväitä sosiaalisen palkan rakentamiseen ja motivaation ylläpitämiseen.

Tänään Riialla olikin sitten luvassa kehonhuoltopäivä ja se oli jo nyt hieman paremmassa kunnossa, kuin kaksi viikkoa sitten. Ainoastaan sen lihaskalvot kiristivät vielä lavoista rintaan ja alaselässä. Mutta koiran koko olemuksesta siinä hoitopöydällä huomasi, että tämä kerta oli paljon vähemmän kivulias kuin edellinen kerta. Riia oli paljon rennompi ja koitti paljon vähemmän päästä ylös. 

Ylipäätään minusta tuntuu siltä, että sen hitailu taitaa todella johtua Veelasta ja siitä, että pentu on kulkenut mukanamme treeneissä ja kisoissakin. Koirat taitavat olla vähän niinkuin lapset: molemmille olisi osattava antaa sitä omaa aikaa omistajan kanssa. Senkin takia olen tosi tyytyväinen, että tuli lähdettyä Riian kanssa Koutsin kurssille. Saammepahan nyt neljänä sunnuntaina viettää aikaa yhdessä ihan kahdestaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti