lauantai 30. heinäkuuta 2016

Lajivalinnan vaikeus

Meillä alkaa kausi olla loppusuoralla JATilla. Pian pitäisi alkaa miettiä jatkopaikan hakemista, jos siis agilityn parissa meinataan jatkaa. Kovasti haluttaisiin ja varmaan jatketaankin. Mutta tekisi mieli jatkaa myös rallyvalmennuksessa sekä tietenkin panostaa myös tokoon. Kaikkea ei kuitenkaan koirakaan jaksa treenailla eikä rahat riitä. Täytyy tehdä siis rankkoja päätöksiä siitä, mihin lajiin halutaan panostaa.


Olen jo ilmoittanut meidän rallyvalmennukseen, että en jatka valkkaryhmässä enää syyskuussa. Se harmittaa minua valtavasti, sillä valkkapaikassa menetän sekä mahdollisuuden Ellin mahtaviin neuvoihin että mahdollisuuden vapaakorttiin Haukkuvaarassa sekä tietenkin mahtavat treenikaverit. Haukkuvaarassa on mielettömän hyvät mahdollisuudet treenaamiseen ja se on hyvän välimatkan päässä meiltä kotoa, joten harmi on suuri. Onneksi Ellin koulutuksiin pystyy ostamaan irtotunteja ja Haukkuvaarassa järjestetään monesti ratatreenejä ja muita mahdollisia koulutuspäiviä, joten pääsen varmaan Ellin silmän alle vielä jatkossakin.

Agilityn pariin varmaan vielä jään ja siirryn niin ollen vakituisesti JATille treenaamaan. Olen kovasti nyt innostunut agilitystä ja Riia tietenkin kanssa. Se sopii tällä hetkellä sen keskittymisvaikeuksiselle luonteelle rallya paremmin, joten rallyhommia varmaan muutenkin vähennetään nyt jatkossa. Rally ei onneksi suosikkilajeihini ole ikinä kuulunut muutenkaan, harrastetaan sitä oikeastaan lähinnä sen takia, että perinteistä tokoa treenataan Jyväskylässä tosi heikosti. JATin uusi jaksohaku alkaa nyt maanantaina, joten pitää mennä selvittämään, mikä ryhmä olisi meille paras. JATin jaksomaksuun kuuluu onneksi myös hallin käyttöoikeus, joten pystytään sitten siellä treenaamaan agilityn lisäksi niin tokoa kuin rallyakin.


Kuten sanottu, tokon harrastaminen on Jyväskylässä tosi vähäistä ja heikkoa. Tokokoulutusta kilpatasolla tarjoaa oikeastaan vain Haukkuvaara täpötäysine valkkaryhmineen sekä koirakoulu Vimmattu.  Haluaisin tosissaan päästä korkaamaan kisauran tässäkin lajissa. Kävin viime viikonloppuna Laukaassa katsomassa SM-kisoja ja palo lajin pariin kasvoi vain. Tähän harrastukseen olen aina halunnut panostaa, mutta sääli, että tällä hetkellä pystyn treenaamaan sitä vain itsekseni. Saa vinkata, jos joku tietää esim. tulevia koulutuspäiviä, joihin voisi mennä!

Nyt on siis mietinnässä vielä se, että ostanko sittenkin syksylle vapaakortin haukkuvaaraan (44 e/kk, mikä on mielestäni ihan törkeän paljon...) vai panostanko sitten agilityyn ja ohjattuun ryhmään, joka on toki kertamaksuna paljon suurempi, mutta siinä saisi sitten käyttöoikeuden Jatin tiloihin taas puoleksi vuodeksi ja laadukasta opetusta agilityn parissa. Siellähän sitä tokoakin olisi sitten talvellakin hyvä treenata. Hitsi, olisipa täällä Jyväskylässä parempi koiraharrastustarjonta ja enemmän toko-opetusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti