sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

DogArmor

Saimme Faunattaren kautta testattavaksemme DogArmor-pedin. Pedin tarkoituksena on nujertaa hyönteiset (mm. punkit) koiran iholta ja turkista. Vaikuttavana aineena DogArmorissa on permetiini. Permetiiniä käytetään hyvin yleisesti tuholaismyrkyissä ja se toimii hermojen solukalvoilla hidastaen natriumreaktiota. Nisäkkäät kestävät permetiiniä paljon paremmin kuin esimerkiksi hyönteiset ja kalat, joten ainetta sisältävää DogArmoria voi huoletta käyttää koirille. Kissoille pienikin määrä voi kuitenkin olla haitallista, joten tätä tuottetta ei saa käyttää kissataloudessa! DogArmorin tehon luvataan kestävän jopa 70 pesukertaa. DogArmor on ollut meillä käytössä nyt kesäkuun alusta lähtien ja Riia makoilee melko paljon siinä päällä. Menen itsekin usein, jos olen ollut jossain paikassa, missä punkkeja voi mahdollisesti olla, peiton päälle makoilemaan. Yhtäkään punkkia en ole havainnut minussa tai koirassa, tiedä sitten johtuuko DogArmorista vai mistä...

Tämä on siinä mielessä ollut vaikea testata, kun niitä punkkeja ei tosiaan ole näkynyt, mutta mielestäni tämän idea on kyllä ihan loistava. Ollaan nyt kesällä saatettu tehdä sillä lailla, että pakataan koira autoon ja mennään jonnekin kauemmas lenkille. DogArmorin voikin laittaa autohäkkiin valmiiksi odottelemaan, kun palaamme lenkiltä. Usein paikat, missä ollaan lenkkeilty, ovat olleet todellisia punkkiparatiiseja, mutta eipä ole punkkeja koirassa näkynyt, kun on lenkin päätteeksi päässyt makoilemaan joksikin aikaa tämän peiton päälle.


Riia on päässyt valitettavasti myös repimään peittoon pieniä reikiä (jostain syystä se tykkää tehdä sitä), joten peitto on siirretty täysin autohäkkiin kokoaikaisesti. Ei Riialle permetiinistä mitään oireita ole tullut, enkä usko, että se muutenkaan on kovin vakavaa, mutta se huono puoli tässä peitossa tosiaan on. Ei ehkä turvallisin vaihtoehto esimerkiksi pennuille ja tällaisille repimisvimmaisille koirille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti