maanantai 7. maaliskuuta 2016

Ajatuksia harjoittelusta ja hyvästä kouluttajasta

Minulla on nyt ainakin seuraavat kaksi kuukautta vapaakortti Haukkuvaaran hallille täällä Jyväskylässä. Minulle sattui tälle päivälle vapaapäivä, jonka päätin hyödyntää menemällä mukaan treenaamaan rallyä poppariporukan (Pop Dog ry) kanssa. Saatiinkin ihan kivat ratatreenit pystyyn ja oikeastaan olo on nyt tosi innostunut! Riia oli mahtava, me osattiin liikkeet, mutta mun täytyy vaan muistaa hengittää ja laskee kolmeen.Vähintään.

Koiran kanssa täytyy olla rauhallinen eikä kannata hätäillä. Äkkituntumalla voisin ajatella, että suurin osa virheistä, mitä rallyssa voi tulla, on peräisin ohjaajasta. Itselleni on tosi vaikeaa edetä rauhassa ja ajatella, ennen kuin tekee. Ensimmäinen ratasuoritus meninkin vähän niin ja näin, koska itse hätäilin.


Hyvän kouluttajan pitää tuntea koiransa lisäksi myös itsensä. Täytyy tietää, kuinka itse reagoi jännittävässä tilanteessa ja mitkä ovat ne suurimmat sudenkuopat. Itselläni katoaa totaalisesti vain kaikki päästä jännässä tilanteessa. "Täyskäännös vasemmalle" kuulostaa päässäni uskomattomalta volttisarjalta ja kyltin "spiraali vasemmalle" kohdalla mietin, mitenkä nuo tötsät tähän kylttiin liittyivätkään. Ja parhaimmillaan "360 astetta vasemmalle" onkin minulle sillä hetkellä sama, kuin "täyskäännös vasemmalle." Voi apua!

Hyvä kouluttaja tuntee toki myös koiransa. Riialla ei todennäköisesti radalla tule olemaan mitään muuta ongelmaa, kuin se, että se ei syöksy nuuskuttelemaan tötsiä. Se rakastaa kaikkia mahdollisia merkkejä, kiitos vain merkin lähetysharjoituksille namialustan avulla tokopuolella... :D Eli täytyy muistaa kiinnittää aina Riian huomio itseensä tötsiä lähestyttäessä. Meille on myös aavistuksen vaikeaa kiertää takakautta sivulle, koska tokossa Riia tulee kaikista liikkeistä edestä sivulle. Emme siis ole juuri harjoitelleet takakautta kiertämistä, mutta onneksi ehdimme sitä vielä harjoittelemaan. Saksalainen täyskäännös meni yllättäen joka kerta hyvin ja reippaasti, vaikkei se tokoliike olekaan ja niin ollen jäänyt vähemmälle harjoittelulle. Siitä Riialle iso kiitos!


Me olemme tosiaan päässeet Haukkuvaaran rallyvalmennukseen, jota pääsemme hyödyntämään ensimmäisen kerran torstaina, kaksi päivää ennen kisaa :D Lyhyt valmennus, mutta mulla on kyllä usko koiraan kova. Vielä täytyy ittensä tsempata henkisellä tasolla kuntoon katsomalla Youtubesta videoita ja kertaamalla sääntöjä ja kylttejä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti