perjantai 12. lokakuuta 2018

Veela Valkoinen 6 kkVeelalle tuli viime viikolla täyteen 6 kk. Puolivuotias Vee on jo hyvin persoonallinen ja rakastettava koira. Veela on monella tapaa hyvin erilainen koira kuin Riia on, mutta yksi niissä on samaa: oppimiskyky. Ne ovat molemmat älykkäitä ja hoksaavia koiria. Ja erittäin innokkaita tekemään kaikenlaista.

Veela on mahdottoman kova neiti pussailemaan ja halimaan. Se oikeasti halaa. Se hyppää usein täysillä syliin, nuolee ja lopuksi painaa päänsä olkapäätä vasten. Se rakastaa rapsutuksia ja lattialla maatessaan se kääntyy heti selälleen, jos joku lähestyy sitä. 

Veela on hauska minimitteli. Jos siltä kielletään jotain, se tulee heti häntä heiluen mielistelemään suupieliään lipoen. Se siis on nöyrä, vaikka osaa olla kovapäinenkin. Yksi Veelan lempinimistä on Kääpiö, koska se on niin mahdottoman pieni. Se on kasvoiltaankin Riiaa vielä tosi paljon pienempi ja säkäkorkeudeltaan ainakin neljä senttiä matalempi. Toivoisimme kovasti, että se jäisikin noin pieneksi ja onhan siihen ihan hyvät mahdollisuudet. Medikoiraa siitä ei näytä tulevan. Veela painaa tällä hetkellä noin 6,5 kg, kun Riia on noin 8,4 kg. Kasvaahan Veela varmasti ainakin massaa vielä, mutta Riiaan verrattuna se oikeasti on ihan mahdottoman pieni. 


Veela osaa jo vaikka mitä. Kaikista liikuttavinta on kuitenkin se, kuinka tuo pieni elohiiri on oppinut odottamaan lupaa tulla häkistä ulos. Se katsoo anovasti suoraan silmiin kulmiensa alta, pää matalalla. Ja saatuaan luvan, se on maailman onnellisin! Veela rakastaa sitä, kun se saa osallistua ja harrastaa.

Agilityssä Veela on jo hienosti fokusoitunut esteille, mutta jatkamme yhä harjoittelua sen asian suhteen. Sekä tokossa että rallyssa harjoittelemme ahkerasti alokasluokan juttuja ja ainakin rallyn osalta alokasluokka päästäänkin varmaan korkkaamaan pian jo kisaiän tullessa täyteen.

Veela on kertakaikkisen mahtava tyyppi ja Riian paras kaveri. Ne sopivat mainiosti yhteen ja leikkivät lähes koko ajan. Enää ei olisi elämää ilman Veelaa. Maailman kilteintä ja iloisinta pikkumitteliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti