maanantai 7. toukokuuta 2018

Kysymykset ja vastaukset

Mitä tavoitteita sulla on "koirarintamalla"? Riian ja seuraavien koirien kanssa.


Päätavoite jokaisen koiran kanssa on tietenkin se, että koira on onnellinen ja terve, mutta puhun tässä nyt enemmän näistä ei niin itsestäänselvistä tavoitteista, eli kisatavoitteista. 

Riian kanssa tärkein tavoite on aina ollut tottelevaisuusvalion arvo. Sen lisäksi haluan mahdollisimman monta kertaa sen olevan vuoden tokomitteli, mutta se, että se on saanut tuon arvonimen kerran, on jo ollut unelmien täyttymys. Lisäksi Riian kanssa haluan päästä kilpailemaan agilityssä kolmosluokkaan. Siinä sen varalle tärkeimmät tavoitteet. Muita haaveita ovat esim. edes yhden sertin saaminen näyttelyistä sekä rallytokovalion arvo sekä edelleen se koiratanssikisojen kokeileminen.

Veelan kanssa en vielä tarkempia tavoitteita osaa sanoa. Toistaiseksi ainakin nuo samat, kuin Riialla eli tokovalioituminen ja agilityn kolmosluokka. 

Muuten minulla on tavoitteena "koirarintamalla" se, että minulla on joskus harrastuskaverina pk-lajeihin tai pelastushommiin sopiva koira, jonka kanssa pääsisin harrastamaan hakua ja/tai viestiä.


Top5 koirarodut kaikista ryhmistä?

En osaa sanoa viittä suosikkia joka ryhmästä, mutta tässä joitakin suosikkejani:

FCI1:
- bordercollie
- australiankelpie
- mudi
- pyreneittenpaimenkoira

FCI2:
- kääpiösnautseri

FCI3:
- ei ole varsinaisesti suosikkia, mutta jos on pakko sanoa joku, niin jackrusselinterrieri ja borderterrieri

FCI4:
- ei varsinaisesti suosikkia, sileäkarvaisista tykkään vähinten

FCI5:
- mittelspitz
- samojedinkoira
- siperianhusky
- islanninlammaskoira

FCI6:
- petit basset griffon vendeen

FCI7:
- bretoni

FCI8:
- amerikancockerspanieli
- kultainennoutaja
- novascotiannoutaja

FCI9:
- villakoirat

FCI10:
- whippet
- englanninvinttikoira 
- saluki

Mikä on sellainen rotu, jota ihailet, mutta et voisi koskaan ottaa?


Onpa hyvä kysymys. Paljon on semmoisia rotuja, joista en tykkää ja joita en itselleni ottaisi, mutta rotuja, joita ihailen, mutta en ottaisi, joutuu oikein miettimään. Mieleeni tulee suursnautseri, dobermanni, siperianhusky, australianpaimenkoira ja valkoinen paimenkoira. Kahta ensimmäistä en ottaisi todennäköisesti siksi, että niiden koko on tosi epäkäytännöllinen ja aiheuttaa rajoitteita agilityssä. Lisäksi samoilla käyttöominaisuuksilla saa pienempiäkin koiria, niin miksi ottaisin noin suuren. Siperianhusky olisi yksi unelmani, mutta tuskin tulen koskaan kuitenkaan ottamaan sellaista, koska se ei käyttöominaisuuksiltaan sovi minulle ollenkaan. Vaikka valjakkourheilukin minua kiinnostaa, niin ykköslajini kuitenkin todennäköisesti aina on toko tai agility. Eikä husky ole todellakaan paras vaihtoehto kumpaankaan. Valkkari on upea koira, mutta aivan liian sairas minun makuuni. En halua suosia sairaan rodun jalostusta. Aussie taas on tosi upea koira ja näistä ehkä epävarmimmin kuuluu kategoriaan "en ottaisi." Aivan hyvin saattaa olla jonain päivänä niinkin, että minulla aussie on, mutta kyllä se tuntuu olevan vähän turhan vartioviettinen ja dominoiva koira minun tarpeisiini.

Kuinka monta koiraa voisit kerrallaan omistaa?

Tämän uskon riippuvan tosi paljon koirista. Uskon, että minulle ihanteellisinta on pitää 2 - 3 harrastuskoiraa kerrallaan. Koirayksilöt ja harrastukset kuitenkin määräävät sen, kuinka monelle koiralle on kerrallaan aikaa. Yhtäkään koiraa en halua ottaa pakonomaisesti vain sen takia, että olisi saatava uusi koira, vaan minulle kyllä (toivottavasti) koira tulee aina tulemaan tarpeeseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti