keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2018

Kohta vaihtuu vuosi, joten on jo aika asettaa uudelle vuodelle uudet tavoitteet. Tälle vuodelle asettamani tavoitteet toteutuivat aika hyvin, joten toivotaan parasta ensi vuodellekin!


Agilityn suhteen ensi vuodelle toivon ennen kaikkea paljon kisoja ja kisavarmuutta. Sain ilmoitettua Riian 7.1. agilitykilpailuihin, joten siitä se lähtee. Tavoitteena olisi nousta ensi vuoden aikana ainakin kakkosiin. Tavoitteena on myös löytää hyvä rytmi kilpailujen ja treenien kanssa. Eli kuinka usein kisataan, millainen palautumisaika kisojen jälkeen, kehonhuollot, treenit jne. Olen tulevasta vuodesta erityisen innoissani agilityn osalta. Saa nähdä kerkeemmekö enää mitään muuta harrastamaankaan!

Tokon osalta yritämme saada kerättyä kasaan ainakin TK2 tai saada oikeus voittajaluokkaan. Tokon osalta meillä on paljon treenattavaa erityisesti palkkattomuuden siedossa, mutta tämän ongelman ylipääsemiseksi meillä on jo hyvät suunnitelmat. Tokon suhteen meillä on ollut nyt taukoa useamman viikon ajan treenikaverien potiessa kennelyskää, mutta kotona ollaan Riian kanssa jonkin verran höntsäilty. Vuoden vaihteen jälkeen pitää kyllä keskittyä enemmän treenaamaan tokoakin.

Näyttelyille asetan jälleen saman tavoiteen, kuin viime vuodellekin: ainakin yksi SA. Tulevana vuonna yritän myös viedä Riiaa useamman kerran näytille. Jos kävisi tuuri ja kohdalle osuisi vaikka vara-sert. 


Agility, toko ja sertin kalastelu ovat meidän päälajimme. Niiden lisäksi olisi kuitenkin kiva ensi vuoden puolella käydä kokeilemassa koiratanssia. En ole kuitenkaan varma, riittääkö meillä aika, kiinnostus ja rahat, eli kuinka intensiivisesti haluamme keskittyä noihin päälajeihimme.

Ensi vuonna myös uusi yritys kuvattavaksi menemisestä. Se on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta olen onnistuneeesti vältellyt asiaa koko tämän vuoden. Todellinen syy välttelylle on se, että kammoksun sitä tunnetta, kun koira rauhoitetaan. Se on mielestäni aivan hirveää. Toki koiran parhaaksihan se tehdään ja olen luvannut itselleni, että Riia kuvataan, sitten kun me kisataan agilityssä. Eli NYT. 


Ennen kaikkea odotan ensi vuodelta hauskan pitoa, uusia kavereita, vanhoja kavereita, koiratapahtumia, treenaamista ja kisaamista. Pääsen agilityssä uuden valmentajan silmän alle, pääsen jatkamaan omien valmennettavieni kanssa ja tsemppaamaan heidät kisakuntoon. Oma valmentajaparini koirineen tulevat olemaan viimeistään kesällä kisavalmiita ja sitten me kierretään ympäri Suomea kisoissa. Mittelspitzyhdistys järjestää tammi-maaliskuussa spitzien tokoryhmän, jonne ollaan Riian kanssa menossa niin usein kuin mahdollista. Toivottavasti siellä tutustumme mahdollisimman moneen uuteen spitzi-ihmiseen. Ja minusta tuntuu, että vuonna 2018 meille voisi vihdoin tulla se toinen kisakoira kasvamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti