sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Alokasluokan toinen ykkönen!

Me oltiin Riian kanssa tänään taas Popdogin tokokokeessa. Tuomarina tällä kertaa Riikka Pulliainen. Jännitti taas aivan hitokseen ja vaikka alokasluokassa suoritusaika on aika lyhyt, tuntui, että jouduimme odottamaan omaa vuoroamme ikuisuuden, kun olimme vasta kuudensia. Onneksi ei sentään yhtään myöhemmin, sillä näissä kisoissa alokasluokkalaisia oli peräti 11. Viimeisenä vasta olisi ollutkin odottelemista. Tuomari oli aivan ihana, hän jopa suositteli temputtamaan kesken suorituksen ja käyttämään paljon sosiaalista palkkaa. Myös etukäteen jännittämäni luoksepäästävyys hoitui kuin vettä vaan, kun hän kehotti käyttämään nameja siinä, jos on ongelmia. Lisäksi Pulliainen on itsekin mitteli-ihmisiä, niin oli Riiasta kovin mielissään. Ja kun Riia ei ollut hänestä yhtään mielissään, toisin kuin kaikki muut koirat, hän sanoikin vain, että mitteleitä nyt vaan ei yleensäkään kiinnosta. 

Oma suorituksemme meni muuten nappiin, eikä minulla ole mitään muuta moitittavaa, muuta kuin seuraamisessa Riia vähän jätätti ja sen vire oli selvästi ehtinyt jo laskea liikaa, kun en uskaltanut kehua sitä. Pelkäsin niin paljon, että se karkaa taas. Mutta eipä se kehumatta jättäminen toiminut yhtään, kun se vire laski sitten niin paljon. Toinen liike, missä mokattiin, oli kaukokäskyt. Olen melko varma, että annoin koiralle väärän jättökäskyn, eli "jää" "odota" sijasta, joten se taisi hämmentyä. "Jää" tarkoittaa nimittäin meillä sitä, että siitä tullaan luokse ja "odota" tarkoittaa kaukoja. Riia jäikin sitten paikoilleen makaamaan eikä meinannut nousta ylös edes toisella käskyllä ja liike meni siten nollille. Muuten olen aivan mielettömän tyytyväinen meidän tulosriviin:

Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen: 8
Kapulan pito: 10
Liikkeestä maahanmeno: 10
Luoksetulo: 10
Estehyppy: 10
Kaukokäskyt: 0 
Kokonaisvaikutelma: 9

Yhteensä: 172 p. = 1. palkinto

Pitää jatkossa tsempata vielä enemmän tuon seuraamisen kanssa ja keksiä joku sosiaalinen palkkaustapa sille liikkeiden väliin, joka kohdistuu minuun eikä se kuumenisi siitä liikaa. En malta odottaa seuraavia kokeita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti