lauantai 23. syyskuuta 2017

Mun koirani onkin medi.

Mentiin Riian kanssa käymään mittaustilaisuudessa Seinäjoella. Olin henkisesti valmistautunut siihen, että Riia mitataan useaan kertaan ja joka kerta olisi tappelua, sillä se arastelee mittatikkua. Ajattelin, ettei sitä saada millään seisomaan suoraan. Minä luulin omien mittauksieni perusteella, että Riia olisi jotain 34,5 ja 35,5 cm välillä ja toivoin pienesti, että se mitattaisiin lopulta miniksi. Mutta mikään ei mennyt niin kuin etukäteen ajattelin. 


Mentiin paikan päälle, Riialta katsottiin siru ja tarkastettiin paperit. Mentiin odottelualueelle ja samantien ystävällinen miestuomari ohjasi meidät pöydälle seisomaan. Nostin Riian sinne ja mies (Kari Jalonen) asetteli Riian tassut parempaan asentoon ja pyysi minut seisomaan koiran eteen. Riia seisoi yllättäen tosi hienosti, eikä väistänyt yhtään. Lähinnä järkyttyneenä yritti katsoa muualle, mutta ei mennyt kyyryyn tai koittanut paeta paikalta. Se saatiin mitattua helposti ja nopeasti. Koira alas pöydältä ja sitten tuomari ilmoitti mittaustuloksen: 36 - 37 cm. "Tämä oli tällä selvä", hän totesi ja pisti ruksit paperiin. Riia menikin kerrasta mediksi. 

Nyt tuntuu vähän hassulta. Ollaan aina treenattu niinkuin Riia olisi mini. Se on kisannut mölleissäkin aina mineissä. Mutta hyvästi helpot hyppykorkeudet, Riia on nyt virallisesti medi. Yllättäen en olekaan niin pettynyt, mitä etukäteen ajattelin, että tulisin olemaan. Asia on oikeastaan ihan ok. Varsinkin, kun se oli ihan selvästi medi. Nyt tehdään mediluokassa se mitä pystytään. 


2 kommenttia:

  1. Onneksi medien hyppykorkeudet tippuu vuoden alusta. Tällaisen 42cm medin omistajana ihan naurattaa että se pääsee vetämään 30cm rimoilla, kun on tottunut treenaamaan 45cm, mutta toki se on vain loistava juttu että hyppykorkeudet laskee, varsinkin pienemmille medeille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi! On se hyvä, että korkeudet laskee, koska näin ollen agility on turvallisempi laji myös vähän raskaammille roduille. Kevyillä paimenilla ei toki yleensä ongelmia ole ylittää korkeita rimoja, mutta aksa on kuitenkin lajina avoin kaikille. Matalemmat rimat on kuitenkin turvallisempia kaikille.

      Erika

      Poista